default-image

Ξεπουλάνε οι New York Times λόγω της κόντρας με τον Τραμπ

Κόσμος
Ξεπουλάνε οι New York Times λόγω της κόντρας με τον Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγω της αντιπαράθεσης με τον Ντόναλντ Τραμπ, η εφημερίδα New York Times είχε το πρώτο τρίμηνο 348.000 νέους συνδρομητές στην ηλεκτρονική της έκδοση --αριθμό ρεκόρ-- αλλά αναμένει μια επιβράδυνση στο δεύτερο τρίμηνο.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ενίσχυσε το ενδιαφέρον του κοινού για ενημέρωση και επέτρεψε στην εφημερίδα να διεκδικεί, στα τέλη Μαρτίου, 2,2 εκατομμύρια συνδρομητές μόνο στην ηλεκτρονική της υπηρεσία, καταγράφοντας αύξηση 62% σε έναν χρόνο.

Ο νέος πρόεδρος διατηρεί μια περίπλοκη σχέση με τη διάσημη νεοϋορκέζικη εφημερίδα, την οποία επικρίνει πολύ συχνά με τον πιο έντονο τρόπο παρότι συχνά παραχωρεί συνεντεύξεις στους δημοσιογράφους της. "Η New York Times, σε πολύ δύσκολη θέση, είναι μια ντροπή για τα μέσα ενημέρωσης. Δεν με καταλαβαίνουν εδώ και δύο ολόκληρα χρόνια. Να αλλάξει ο νόμος περί δυσφήμησης;", έγραψε συγκεκριμένα ο Τραμπ στο Twitter στις αρχές Απριλίου.

Περίπου 308.000 νέοι συνδρομητές ενημερώνονται από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα της NYT και οι υπόλοιποι 40.000 έχουν πρόσβαση μόνο στα σταυρόλεξα.Συνολικά, συνδυάζοντας όλα τα προτεινόμενα πακέτα της εφημερίδας και τα σταυρόλεξα, ο αριθμός των συνδρομητών φθάνει πρωτοφανώς τα 3,2 εκατομμύρια.

Ο όμιλος Τύπου προβλέπει να κερδίσει και άλλους συνδρομητές το δεύτερο τρίμηνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News