default-image

Ισλανδία: 9χρονος γιος βουλευτή έγινε... Πρόεδρος

Life
Ισλανδία: 9χρονος γιος βουλευτή έγινε... Πρόεδρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεποτισμός και στην Ισλανδία; Ο γιος μιας βουλευτή διορίστηκε πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης των Περιφερειών, σε ηλικία... 9 ετών, όμως στη θέση αυτή δεν τον προώθησαν οι γονείς του, αλλά,,, ένα ορθογραφικό λάθος.

Την αποκάλυψη έκανε στο Facebook ο Γκούναρ Σιγκβάλντασον, ο πατέρας του μικρού Ιλούγκι Γκούναρσον, που παραμένει ακόμη μαθητής και όχι πρόεδρος. Ο Σιγκβάλντασον είναι παντρεμένος με την βουλευτίνα της "κοκκινοπράσινης" αντιπολίτευσης Κάτριν Γιακομπντότιρ.

Εξαιτίας μιας συνωνυμίας, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε τον λάθος "Ιλούγκι Γκούναρσον" στην ανακοίνωση του διορισμού. Ο πατέρας διόρθωσε το εμφανές ορθογραφικό λάθος στην επίσημη ανακοίνωση και σχολίασε με χιούμορ: "Η οικογένειά μας είναι πολύ υπερήφανη" για την... εκτόξευση του 9χρονου στα υψηλότερα αξιώματα.

Ο... άλλος Ιλούγκι Γκούναρσον, που θα αναλάβει την προεδρία του Ινστιτούτου, είναι 49 ετών, πρώην υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ πολιτικών δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Ισλανδία, μια χώρα μόλις 330.000 κατοίκων. Ο πρωθυπουργός Μπγιάρνι Μπενέντικτσον είναι εξάδελφος του υπουργού Οικονομικών Μπένεντικτ Γιοχάνεσον. Κάποτε ήταν και μέλη του ίδιου κόμματος αλλά ο Γιοχάνεσον στη συνέχεια ίδρυσε το δικό του κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News