default-image

19 νεκροί από την κακοκαιρία στην Κολομβία

Κόσμος
19 νεκροί από την κακοκαιρία στην Κολομβία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 19 αυξήθηκαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Κολομβία.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν αυτήν την εβδομάδα την Κολομβία στοίχισαν τη ζωή σε 19 ανθρώπους, οι 17 εκ των οποίων σκοτώθηκαν στην κατολίσθηση που σημειώθηκε στην πόλη Μανισάλες και οι δύο από τις πλημμύρες στην επαρχία Τσόκο, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της χώρας.

Ο πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, που επιβλέπει προσωπικά τις επιχειρήσεις διάσωσης μετά την τραγωδία στην πόλη Μοκόα που θάφτηκε κάτω από τόνους λάσπης στις 31 Μαρτίου, διέταξε σήμερα τη Μονάδα Διαχείρισης του Κινδύνου Καταστροφής (UNGRD) να μεταβεί στο Τσόκο για να παράσχει βοήθεια στους κατοίκους. Ο στρατός διευκρίνισε ότι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε "πορτοκαλί συναγερμό" από τις τοπικές αρχές καθώς αναφέρθηκαν πλημμύρες σε επτά κοινότητες αυτής της φτωχής επαρχίας.

Στο Μανισάλες, την πρωτεύουσα της επαρχίας Κάλντας, οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν την Τετάρτη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους. Άλλος ένας αγνοείται ενώ 23 τραυματίστηκαν. Χρειάστηκε επίσης να απομακρυνθούν από τις εστίες τους 489 άνθρωποι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της UNGRD.

Ο γιγαντιαίος ποταμός λάσπης που έπνιξε πολλές συνοικίες της πόλης Μοκόα, τη νύχτα της 31ης Μαρτίου, είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 323 άνθρωποι και άλλοι 100 να αγνοούνται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News