default-image

ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε ο άνδρας που δολοφόνησε live στο Facebook

Κόσμος
ΗΠΑ: Αυτοκτόνησε ο άνδρας που δολοφόνησε live στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε μετά από σύντομη καταδίωξη από αστυνομικούς στην Πενσιλβάνια ο ύποπτος που καταζητείτο για τη στυγερή εν ψυχρώ δολοφονία ενός ηλικιωμένου στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνια στο Twitter, αστυνομικοί εντόπισαν τον Στίβενς στην Κομητεία Ίρι, το πρωί της Τρίτης. «Μετά από σύντομη καταδίωξη, ο Στίβενς αυτοπυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο 37χρονος Στιβ Στίβενς καταζητείτο από τις αρχές για την αναίτια δολοφονία του 74χρονου Ρόμπερντ Γκόντγουιν Σίνιορ, την Κυριακή, στο Κλίβελεντ του Οχάιο.

Μετά τη δολοφονία, είχε διαφύγει με το αυτοκίνητό του και ανάρτησε το βίντεο του φόνου στο Facebook, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έρευνες σε όλη τη χώρα για τον εντοπισμό του.

Το βίντεο του φρικτού εγκλήματος παρέμεινε στο κοινωνικό δίκτυο για τουλάχιστον τρεις ώρες, μέχρι να γίνει αντιληπτό και να «κατέβει» από τη σελίδα.

Μάλιστα το FBI τον χαρακτήριζε «ένοπλο και επικίνδυνο» και προσέφερε αμοιβή ύψους 50.000 δολαρίων σε όποιον παρείχε πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του.

Σε δεύτερο βίντεο που ανάρτησε ο Στίβενς ισχυριζόταν ότι έχει ήδη σκοτώσει 13 ανθρώπους και «ψάχνει να σκοτώσει τον 14ο».

Ωστόσο η αστυνομία του Κλίβελαντ επεσήμανε ότι εκτός από τον ηλικιωμένο άνδρα δεν έχει εντοπιστεί κανένα άλλο θύμα του Στίβενς. Οι φόνοι στους οποίους αναφέρθηκε «δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του Κλίβελαντ, τον Κάλβιν Ουίλιαμς, αστυνομικοί της πολιτειακής αστυνομίας της Πενσιλβάνιας εντόπισαν τον Στίβενς μετά από μια πληροφορία που έλαβαν ότι το λευκό αυτοκίνητό του, ένα Ford Fusion, ήταν σταθμευμένο έξω από ένα εστιατόριο της αλυσίδας MacDonald's.

"Καθώς οι αστυνομικοί πλησίαζαν το όχημα αυτό, ο Στιβ Στίβενς έβαλε τέλος στη ζωή του. Θα προτιμούσαμε να μην είχε τελειώσει έτσι", τόνισε ο Ουίλιαμς, υπογραμμίζοντας ότι οι αρχές "είχαν πολλές ερωτήσεις" να του θέσουν.

Το ιατρικό κέντρο Beech Brook όπου εργαζόταν ο Στίβενς από το 2008 ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι δεν είχε επιδείξει περίεργη συμπεριφορά. Είχε δεχτεί επιπλήξεις σχετικές που αφορούσαν "ημιτελή γραφική εργασία και απουσία από ραντεβού", ποτέ όμως δεν του επιβλήθηκαν πειθαρχικά μέτρα που να αφορούν "παρενόχληση, απειλές βιαιοπραγίας ή άλλη κακή συμπεριφορά".

Η μητέρα του Στίβενς δήλωσε σε αμερικανικά ΜΜΕ ότι ο γιος της «πυροβολούσε ανθρώπους» επειδή ήταν «θυμωμένος με την κοπέλα του».

Μάλιστα, ο 37χρονος ανέφερε το όνομά της στην ανάρτηση που συνόδευε το φρικιαστικό βίντεο.

Πιστεύεται ότι ο Στίβενς δεν γνώριζε προσωπικά τον Γκόντγουιν, έναν συνταξιούχο εργάτη χυτηρίου που σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης είχε περάσει το πρωί του Πάσχα με τον γιο και τη νύφη του πριν πέσει νεκρός στο πεζοδρόμιο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο γιος του 74χρονου είπε ότι συγχωρεί τον δράστη. «Τον συγχωρώ γιατί όλοι είμαστε αμαρτωλοί», ενώ αποκάλυψε ότι ο πατέρας του δολοφονήθηκε την ώρα που συγκέντρωνε κουτάκια αλουμινίου από δρόμο της γειτονιάς του. «Θα σου έδινε και τη μπλούζα που φορούσε» είπε σε δημοσιογράφους.

Το βίντεο από τη δολοφονία του 74χρονου ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά άλλων βίαιων εγκλημάτων που έχουν μεταδοθεί μέσω του Facebook, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο ο μεγαλύτερος ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ελέγχει το περιεχόμενο των αναρτήσεων. Τη Δευτέρα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο ελέγχει τις αναρτήσεις που περιέχουν βίαιο υλικό. Το βίντεο με τη δολοφονία του Γκόντγουιν παρέμεινε στον ιστότοπο, προσβάσιμο στους χρήστες, επί σχεδόν δύο ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News