Κόσμος

Συλλήψεις στη Γερμανία για σχέδιο συνωμοσίας ισλαμιστών

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι υποστήριζαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή και βοηθούσαν να προετοιμαστεί μια σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής εναντίον του κράτους

Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε τρεις ανθρώπους για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι υποστήριζαν έναν φερόμενο ως ισλαμιστή μαχητή και βοηθούσαν να προετοιμαστεί μια σοβαρή ενέργεια βίαιης ανατροπής εναντίον του κράτους, ανέφερε το περιοδικό Focus στην ιστοσελίδα του.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο επικεφαλής της δημόσιας εισαγγελίας στην πόλη Τσέλε (βόρεια Γερμανία) δήλωσε σήμερα πως εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για δύο άνδρες και μία γυναίκα. Το γραφείο της εισαγγελίας, με το οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

To Focus ανέφερε πως οι ύποπτοι -από το Αφγανιστάν (27 ετών), από την Τουρκία (27 ετών) και από τη Γερμανία (25 ετών)- συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης (χθες). Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο σαλαφιστής τον οποίο φέρεται να υποστήριζαν συνελήφθη στις 21 Φεβρουαρίου και έχει προφυλακιστεί.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια