default-image

Ποιος είναι πίσω από την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ;

Κόσμος
Ποιος είναι πίσω από την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό κράτηση τέθηκε ένας άνδρας με Ισλαμιστικό υπόβαθρο από τους Γερμανούς αστυνομικούς που ερευνούν τις εκρήξεις εναντίον του πούλμαν που μετέφερε τους παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Η κράτηση του άνδρα ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ομοσπονδιακή εισαγγελία, η οποία θεωρεί πως έχει να κάνει με μια «τρομοκρατική» ενέργεια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στα διαμερίσματα δύο υπόπτων που ανήκουν στους ισλαμιστικούς κύκλους της Γερμανίας και αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση τον έναν απ' αυτούς.

Η εισαγγελία δεν έκανε γνωστό πού τέθηκε υπό κράτηση ο ύποπτος, αλλά πρόσθεσε πως θα εξετασθεί αν θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Η εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, η οποία χειρίζεται όλες τις υποθέσεις στις οποίες υπάρχουν υποψίες για τρομοκρατία, είπε πως οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις επιστολές κοντά στον τόπο της επίθεσης, όλες με το ίδιο περιεχόμενο που υποδηλώνει ισλαμιστικό κίνητρο.

Η εκπρόσωπος Φράουκε Κέλερ δήλωσε πως οι επιστολές αναφέρονταν στη χρήση αναγνωριστικών αεροπλάνων Tornado στη Συρία, τα οποία έχει αναπτύξει η Γερμανία στο πλαίσιο της στρατιωτικής εκστρατείας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, ενώ σ' αυτές ζητείται επίσης το κλείσιμο της αμερικανικής στατιωτικής βάσης στο Ραμστάιν της δυτικής Γερμανίας.

Η εκπρόσωπος επισήμανε επίσης μια ανάληψη ευθύνης στο Ίντερνετ από μια αντιφασιστική οργάνωση, αλλά δήλωσε πως υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά την εγκυρότητά της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News