default-image

Πάσχα με λαμπρότητα στη Σεβίλλη (pics-video)

Κόσμος
Πάσχα με λαμπρότητα στη Σεβίλλη (pics-video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Ισπανοί γιορτάζουν με λαμπρότητα το Πάσχα. Το Πάσχα της Σεβίλλης είναι το πιο ξακουστό Πάσχα στον κόσμο. Πλήθος κόσμου συρρέει κάθε χρόνο από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και την Ανάσταση, στην πόλη, που πλημμυρίζει από τα λεγόμενα pasos, τα οποία είναι απεικονίσεις - σε μορφή γλυπτών - των παθών του Χριστού.

Κάθε ημέρα της Semana Santa τα pasos (είναι πάνω από ένα σε κάθε αδελφότητα), βγαίνουν από διάφορες εκκλησίες και παρελαύνουν μέχρι τον καθεδρικό, ενώ μετά επιστρέφουν ξανά στη Μονή που ανήκουν.

Τα pasos τα σηκώνουν οι επονομαζόμενοι costaleros, οι οποίοι ανήκουν στην ίδια αδελφότητα, ενώ οι Ανδαλουσιανοί κατά τη διάρκεια της λιτανείας της Μεγάλης Εβδομάδας να σταματήσουν μπροστά στα σπίτια τους για να τραγουδήσουν στα pasos που αναπαριστούν την Παναγία.

Aκολουθούν οι nazarenos (οι Μετανοημένοι - κάποιοι περπατούν ξυπόλητοι, άλλοι κουβαλούν και από ένα σταυρό). Φορούν διαφορετικού χρώματος φορεσιά, ανάλογα με την αδελφότητα, αυτή με το χαρακτηριστικό καπέλο.   

Πρόκειται για ξύλινα αγάλματα τεράστιων διαστάσεων που αναπαριστούν σκηνές των Παθών. Τα pasos είναι στημένα πάνω σε ξύλινες εξέδρες που μεταφέρουν συγχρονισμένα, ως επί το πλείστον, λιμενεργάτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News