Κόσμος

Μέρκελ ψηφίζουν οι νέοι της Γερμανίας

Σχεδόν η πλειονότητα των ψηφοφόρων στη Γερμανία που ψηφίζουν για πρώτη φορά φέτος στηρίζουν την Άγγελα Μέρκελ.

Σχεδόν η πλειονότητα των ψηφοφόρων στη Γερμανία που ψηφίζουν για πρώτη φορά φέτος στηρίζουν την Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa.

Το 43% του συνόλου των ψηφοφόρων στηρίζει τη Γερμανίδα καγκελάριο, έναντι 32% τον Μάρτιν Σουλτς, υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία. Όμως το ποσοστό αυτό φτάνει το 47% έναντι 29% στην ηλικιακή ομάδα 18 με 21, αναφέρει η δημοσκόπηση.

«Οι νεαροί γνωρίζουν την Άγγελα Μέρκελ, με την οποία μεγάλωσαν, όμως όχι τον υποψήφιο Σουλτς», αναφέρει ο Μάνφρεντ Γκιούλενρ επικεφαλής του ινστιτούτου Forsa. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι «κυρίως οι νεαροί επιζητούν τη σταθερότητα και τη συνέχεια αυτούς τους αβέβαιους καιρούς».

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού σταθμού RTL, εμφανίζει τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) στο 36% της πρόθεσης ψήφου, έξι μονάδες μπροστά από το SPD.

Μια άλλη δημοσκόπηση του INSA για την εφημερίδα Bild στο CDU/CSU προβάδισμα 1,5 μονάδες στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που έχει δει τη δημοτικότητά του να μειώνεται τους τελευταίους μήνες, βρίσκεται σταθερά στο 8% στη δημοσκόπηση του Forsa, ενώ σε αυτή του INSA κερδίζει μία μονάδα από την προηγούμενη φορά και φτάνει το 10%.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια