default-image

Ομολόγησε ο Ουζμπέκος την επίθεση στην Στοκχόλμη

Κόσμος
Ομολόγησε ο Ουζμπέκος την επίθεση στην Στοκχόλμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη, ένας Ουζμπέκος υποστηρικτής των τζιχαντιστών, ομολόγησε και δήλωσε επιπλέον ότι είναι «ικανοποιημένος με όσα έπραξε» έγραψε σήμερα η εφημερίδα Expressen.

Ενώ παραμένει υπό κράτηση, ο άνδρας, που ονομάζεται Ραχμάτ Ακίλοφ όπως έγραψε η Expressen και η εφημερίδα Aftonbladet, ο 39χρονος εργάτης ομολόγησε ότι οδηγούσε το φορτηγό που είχε νωρίτερα κλέψει και παρέσυρε με αυτό τουλάχιστον 20 πεζούς στον πεζόδρομο της Στοκχόλμης το απόγευμα της 7ης Απριλίου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΡΑΧΜΑΤ ΑΚΙΛΟΦ Ο 39ΧΡΟΝΟΣ ΟΥΖΜΠΕΚΟΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

Ο ίδιος είπε ότι είχε επιθεωρήσει πιο πριν την περιοχή, σύμφωνα με την Expressen.

Μια γυναίκα και ένα κορίτσι από τη Σουηδία όπως επίσης ένας Βρετανός και μία Βελγίδα έχασαν την ζωή τους στην επίθεση, 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την Expressen, ο ύποπτος δήλωσε στους ερευνητές ότι είναι «ικανοποιημένος με όσα έκανε» κι «ότι ολοκλήρωσε αυτό που ήθελε να ολοκληρώσει».

Σήμερα η σουηδική αστυνομία έκανε γνωστό ότι πρόκειται για «υποστηρικτή των εξτρεμιστικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών του Ισλαμικού Κράτους». Ωστόσο ο σουηδικός Τύπος δεν διευκρίνισε εάν ο Ουζμπέκος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για λογαριασμό μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News