default-image

Αίγυπτος: Μακελειό με 2 φονικές εκρήξεις σε εκκλησίες

Κόσμος
Αίγυπτος: Μακελειό με 2 φονικές εκρήξεις σε εκκλησίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαύρη Κυριακή» αναδεικνύεται για την Αίγυπτο η σημερινή Κυριακή των Βαΐων, μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η σημερινή χριστιανική ημέρα είναι εθνική αργία για την Αίγυπτο, παρότι πάνω από το 80% του πληθυσμού της είναι μουσουλμάνοι.

Αμέσως μετά το θλιβερό άκουσμα, με τους δεκάδες νεκρούς, πάγωσε στην κυριολεξία η κοινή γνώμη στην Αίγυπτο, με ένα τεράστιο «γιατί;» να σκοτώνονται αθώοι στον βωμό του φανατισμού και του εξτρεμισμού.

Το Κέντρο των Μουσουλμάνων της Αιγύπτου κατέκρινε με δριμύτητα τις αποτρόπαιες πράξεις.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥΝΕΚΡΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, μόλις επέστρεψε από τη λειτουργία που πραγματοποίησε στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα στην Αλεξάνδρεια.

Ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ αλ Σίσι συγκάλεσε συμβούλιο εθνικής άμυνας, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Άμυνας και οι αρχηγοί των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων.

Μόνο στην Τάντα, έχουν διαπιστωθεί μέχρι τώρα 45 νεκροί και 71 τραυματίες, σύμφωνα με την εφημερίδα Αλ Αχράμ η οποία επικαλείται πηγές από το υπουργείο Υγείας. Τα νοσοκομεία, πολιτικά και στρατιωτικά, βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι είναι πιθανό τα θύματα να αυξηθούν.

Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο

Τα θερμά του συλλυπητήρια και την οδύνη του ελληνικού λαού προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον αιγυπτιακό λαό, εξέφρασε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έπειτα από τα δύο στυγερά, όπως τα χαρακτήρισε, τρομοκρατικά κτυπήματα που σημειωθήκαν σήμερα στην Αίγυπτο.

Καταδίκη από τον Πάπα Φραγκίσκο

O Πάπας Φραγκίσκος καταδίκασε τη βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου, κάνοντας έκκληση στους τρομοκράτες, τους κατασκευαστές όπλων, αλλά και τους διακινητές τους, να σταματήσουν.

Από τη βομβιστική αυτή επίθεση, τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News