default-image

Ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί τα θύματα της Στοκχόλμης

Κόσμος
Ακόμη δεν έχουν αναγνωριστεί τα θύματα της Στοκχόλμης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δήλωσε ότι τα θύματα της χθεσινής επίθεσης που έγινε με κλεμμένο φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης, δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο ύποπτος ως οδηγός του φορτηγού που συνελήφθη σήμερα, είναι 39 ετών και κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν, ενώ ο αρχηγός της σουηδικής αστυνομίας παρατήρησε ξεκάθαρες ομοιότητες μεταξύ της επίθεσης στο κέντρο της Στοκχόλμης και της επίθεσης που έγινε πρόσφατα έξω από το Κοινοβούλιο, στο Λονδίνο.

Συνελήφθη ύποπτος

Νωρίτερα η αστυνομία της Σουηδίας, προχώρησε στη σύλληψη ενός υπόπτου που φέρεται να οδήγησε χθες ένα κλεμμένο φορτηγό μεταφορών, κατά του πλήθους στο κέντρο της Στοκχόλμης, με συνέπεια το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσοτέρων από δώδεκα άλλων, σε μια πράξη, η οποία χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική ενέργεια.

Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικές αρχές αρνήθηκαν να σχολιάσουν την ταυτότητα, αλλά και το κίνητρο του συλληφθέντος, ο δημόσιο ραδιόφωνο της Σουηδίας επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, μετέδωσε ότι αυτός κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν. Η σύλληψή του, έγινε σε προάστιο της βόρειας Στοκχόλμης.

"Ο άντρας συνελήφθη ως ο οδηγός του φορτηγού στην επίθεση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Λαρς Μπίστρομ, ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να έχει και συνεργούς.

Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας στη Σουηδία δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία τα οποία να δείχνουν ότι έχει συλληφθεί λάθος άνθρωπος, καθώς τα τεκμήρια της σύλληψης ενισχύονται από τη διεξαγωγή και την εμβάθυνση της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η σημερινή σύλληψη έγινε επί τη βάσει αξιολόγησης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεσή τους, οι αρχές ασφαλείας, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News