default-image

Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Φινλανδίας - Κίνας

Κόσμος
Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Φινλανδίας - Κίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα και η Φινλανδία συμφώνησαν σήμερα να δημιουργήσουν και να προωθήσουν μια νέου τύπου συνεργασία προσανατολισμένη στο μέλλον, με τις δύο πλευρές να δεσμεύονται να εμβαθύνουν την αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη και την πραγματική συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι Τζινκπίνγκ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στη σκανδιναβική χώρα, και του Φινλανδού ομολόγου του Σάουλι Νιινίστο, οι δύο ηγέτες τόνισαν ότι η οικοδόμηση μιας μελλοντικής, στρατηγικής διμερούς συνεργασίας εντάσσεται στα θεμελιώδη συμφέροντα των δύο χωρών και των λαών τους.

«Η Κίνα και η Φινλανδία είναι καλοί φίλοι και εταίροι που σέβονται ο ένας τον άλλον, αντιμετωπίζουν ως ίσο ο ένας τον άλλο και έχουν μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία», δήλωσε ο Σι. «Οι λαοί των δύο χωρών μας ανέκαθεν έτρεφαν φιλικά αισθήματα ο ένας για τον άλλον».

Από την πλευρά του, ο Νιινίστο καλωσόρισε τον Κινέζο πρόεδρο και δήλωσε ότι η Φινλανδία εκτιμά ιδιαίτερα τα επιτεύγματα της Κίνας στην ανάπτυξη και τον σημαντικό της ρόλο στο διεθνές γίγνεσθαι.

Η φινλανδική πλευρά προσβλέπει σε περισσότερες επαφές και ανταλλαγές υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς με την Κίνα και στην εμβάθυνση της συνεργασίας στην οικονομία και στο εμπόριο, στις επενδύσεις, στην καινοτομία, στην προστασία του περιβάλλοντος, στον τουρισμό, στον χειμερινό αθλητισμό και στα ζητήματα της περιοχής της Αρκτικής, καθώς και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μία ζώνη, ένας δρόμος», δήλωσε ο Νιινίστο.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News