default-image

Ιράκ: 31 νεκροί από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

Κόσμος
Ιράκ: 31 νεκροί από επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν, περιλαμβανομένων 14 αστυνομικών, και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις που πραγματοποίησαν στη διάρκεια της νύχτας μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Τικρίτ του βορείου Ιράκ, δήλωσαν ιατρικές πηγές και πηγές ασφαλείας.

Οι μαχητές φορούσαν αστυνομικές σχολές και χρησιμοποίησαν αστυνομικό όχημα προκειμένου να εισέλθουν στην πόλη, που βρίσκεται 175 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε στο Ρόιτερς ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Χαλίντ Μαχμούντ. Είπε πως οι επιτιθέμενοι ήταν περίπου δέκα, περιλαμβανομένων και δύο βομβιστών αυτοκτονίας.

Συνολικά 31 σοροί διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, περιλαμβανομένων και εκείνων 14 αστυνομικών, δήλωσε ο Νάουφαλ Μουστάφα, γιατρός στο κυριότερο νοσοκομείο της πόλης.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε το πρωί καθώς εντοπίστηκαν πτώματα αμάχων που σκοτώθηκαν μέσα στα καταστήματά τους.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο αστυνομικό σημείο ελέγχου και την κατοικία ενός συνταγματάρχη της αστυνομίας ο οποίος σκοτώθηκε μαζί με τέσσερα μέλη της οικογένειάς του, δήλωσαν αστυνομικοί.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τις ζώνες με τα εκρηκτικά τις οποίες φορούσαν όταν περικυκλώθηκαν από την αστυνομία και τρεις άλλοι σκοτώθηκαν σε χωριστές συγκρούσεις.

Πέντε μαχητές φέρεται να κρύβονται και ο Μαχμούντ είπε πως οι αρχές του Τικρίτ επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας για σήμερα. Σποραδικές ανταλλαγές πυροβολισμών ακούγονταν στη διάρκεια του πρωινού.

Οι επιθέσεις σημειώνονται καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους από τις τελευταίες περιοχές τις οποίες ελέγχει στη Μοσούλη, σε απόσταση 225 χλμ., το τελευταίο μεγάλο αστικό προπύργιο της οργάνωσης στο Ιράκ.

Οι μαχητές κατέλαβαν περίπου το ένα τρίτο του εδάφους του Ιράκ πριν από τρία χρόνια, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους σουνιτικές πόλεις που βρίσκονται βόρεια και δυτικά της Βαγδάτης, περιλαμβανομένου του Τικρίτ.

Ιρακινές δυνάμεις και υποστηριζόμενες από το Ιράν σιιτικές πολιτοφυλακές εκδίωξαν τους μαχητές από το Τικρίτ πριν από δύο χρόνια. Το Τικρίτ ήταν η γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν, πρώην προέδρου της χώρας που ανατράπηκε το 2003 από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News