default-image

Ρωσία: Αυτός είναι ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο μετρό

Κόσμος
Ρωσία: Αυτός είναι ο δεύτερος δράστης της επίθεσης στο μετρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώσος πολίτης αλλά με καταγωγή από το Κιργιστάν είναι ο ύποπτος της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας. Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο IFAX.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι 22 χρόνων, λέγεται Jalilov Akbarzhon Akramzhanovich, και κατά πάσα πιθανότητα είναι ο δεύτερος δράστης της επίθεσης.

Ο ίδιος τοποθέτησε ακόμα έναν αντίστοιχο αυτοσχέδιο μηχανισμό και σε άλλη στάση του μετρό αλλά οι αστυνομικοί τον ανακάλυψαν και τον εξουδετέρωσαν προτού ανατιναχθεί.

Όλο το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση έγινε στις 14.30 ώρα Ελλάδος, σε ώρα αιχμής, την στιγμή που ένας συρμός κινείτο μεταξύ των σταθμών Sennaya Ploshchad και του Τεχνολογικού Ινττιτούτου. Ενας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός κατασκευασμένος με καρφιά που ήταν τοποθετημένος μέσα σε τσάντα εξερράγη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν 45, ανάμεσά τους και παιδιά (τελευταίος απολογισμός).

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο μετρό με τους αστυνομικούς να εισβάλουν στους σταθμούς και να βγάζουν τους επιβάτες στους δρόμους. Κατα την διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε σε πολυσύχναστη αίθουσα στον σταθμό Sennaya Ploshchad μια δερμάτινη τσάντα παρατημένη δίπλα σε έναν τοίχο.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη και όπως διαπιστώθηκε, η τσάντα περιείχε μια αυτοσχέδια βόμβα η οποία για άγνωστους λόγους δεν είχε εκραγεί, φτιαγμένη από ένα μεταλλικό δοχείο γεμάτο με μια σκόνη.

Η ρωσική αστυνομία αναζητά δύο υπόπτους. "Δύο άνθρωποι αναζητούνται ως ύποπτοι για τον σχεδιασμό των εκρήξεων. Ο ένας πιστεύεται ότι τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο βαγόνι του μετρό και ο δεύτερος άφησε μια βόμβα σε αίθουσα του σταθμού "Ploshchad Revolutsii" , δήλωσε πηγή των αρχών ασφαλείας στο ρωσικό πρακτορείο.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News