Κόσμος

Μάχη για την εξόντωση της Αλ Κάιντα στην Υεμένη

Αμερικανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν περίπου είκοσι αεροπορικές επιδρομές εναντίον μελών της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) στο έδαφος της Υεμένης.

Αμερικανικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν περίπου είκοσι αεροπορικές επιδρομές εναντίον μελών της αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) στο έδαφος της Υεμένης τις τελευταίες ημέρες, όπως γνωστοποίησε το Πεντάγωνο σήμερα, καθώς η Ουάσινγκτον συνεχίζει να κλιμακώνει την εκστρατεία της εναντίον των τζιχαντιστών στη χώρα αυτή.

Οι βομβαρδισμοί έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Με τις επιδρομές αυτές, ο αριθμός των αεροπορικών βομβαρδισμών στις οποίες έχουν προχωρήσει οι ΗΠΑ στην Υεμένη ανέρχονται πλέον σε πάνω από 70.

«Συνεχίζουμε να στοχοθετούμε την αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο στην Υεμένη για να κλονίσουμε αυτή την τρομοκρατική οργάνωση η οποία αποτελεί μια σημαντική απειλή για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο πλοίαρχος Ντέιβις.

Το Πεντάγωνο έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον της ΑΚΑΧ αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ντόναλντ Τραμπ τον Ιανουάριο.

Όμως μια αμερικανική επιδρομή η οποία διεξήχθη τον Ιανουάριο εναντίον αυτής της εξτρεμιστικής οργάνωσης προκάλεσε πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων και έναν θάνατο στις τάξεις των ανδρών των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ένα μέλος των SEALS, των ομάδων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού. Η επιδρομή αυτή με ατυχή κατάληξη ήταν η πρώτη που ενέκρινε ο Τραμπ.

Ο πλοίαρχος Ντέιβις σημείωσε ότι ένα μικρό απόσπασμα αμερικανών στρατιωτικών παραμένει στην εμπόλεμη Υεμένη, αλλά δεν εμπλέκεται σε μάχες.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια