default-image

Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη;

Κόσμος
Αυτός είναι ο δράστης της επίθεσης στην Αγία Πετρούπολη;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα άτομα τραυματίζοντας άλλα πενήντα.

Το βίντεο δημοσίευσε στον ιστότοπό του το ρωσικό κανάλι Ren. Παράλληλα, ορισμένα τοπικά ΜΜΕ δημοσίευσαν στο Twitter τη φωτογραφία του άνδρα που ερευνάται σε σχέση με την επίθεση.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη που σημειώθηκε σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης και 47 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο την υπουργό Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβορτσόβα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΡΗΞΗ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Νωρίτερα, η Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας είχε γνωστοποιήσει ότι 9 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη που σημειώθηκε καθώς ο συρμός εκινείτο μεταξύ δύο σταθμών.

Το Interfax επικαλείται πηγή που λέει ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε ένα βαγόνι του μετρό.

 

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που δεν εξερράγη

Το τηλεοπτικό δίκτυο 5TV "Πέμπτο Κανάλι", δημοσίευσε, στην σελίδα του στο Twitter φωτογραφία του εκρηκτικού μηχανισμού που εντοπίσθηκε στη στάση του μετρό "Πλόσαντ Βαστάνια" της Αγίας Πετρούπολης και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς.

΄Όπως μπορεί κανείς να δει στη φωτογραφία, η βόμβα ήταν μεταμφιεσμένη σε πυροσβεστήρα και περιείχε σφαιρίδια για την πρόκληση περισσότερων απωλειών, όπως και ο εκρηκτικός μηχανισμός που εξερράγη στον συρμό.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News