default-image

Ντίλαν: Δήλωσε ότι θα παραλάβει το Νόμπελ και εξαφανίστηκε

Life
Ντίλαν: Δήλωσε ότι θα παραλάβει το Νόμπελ και εξαφανίστηκε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την παραλαβή από τον Μπομπ Ντίλαν του Νόμπελ Λογοτεχνίας με το οποίο τιμήθηκε κρατούνται σήμερα ως επτασφράγιστο μυστικό και κανένας δεν φαίνεται να γνωρίζει αν ο αμερικανός τραγουδιστής μετέβη στη Στοκχόλμη.

Την Τετάρτη, η Σουηδική Ακαδημία Επιστημών που απονέμει τα βραβεία ανακοίνωσε ότι ο Ντίλαν θα παραλάβει το δίπλωμα και το μετάλλιό του από τη Στοκχόλμη αλλά σε μια "μικρή και στενή εκδήλωση", σύμφωνα με την επιθυμία του.

Η ίδια πηγή είχε ανακοινώσει ότι μέλη της Ακαδημίας θα συναντόνταν με τον τραγουδιστή σε μια από τις συναυλίες του, το Σάββατο και την Κυριακή στη Στοκχόλμη και στις 9 Απριλίου στο Λουντ, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε κάποια επιβεβαίωση.

Η απόφαση να τιμηθεί ο Ντίλαν με το Νόμπελ Λογοτεχνίας προκάλεσε αντιπαράθεση η οποία ενισχύθηκε όταν ο τραγουδιστής παρέμεινε σιωπηλός για εβδομάδες μετά την ανακοίνωση, ενώ αργότερα δήλωσε ότι δεν θα παρεβρεθεί στην ετήσια τελετή απονομής τον Δεκέμβριο.

Η γραμματέας της Ακαδημίας Σάρα Ντάνιους έγραψε σε χθεσινή της ανάρτηση σε μπλογκ: "Προετοιμάζομαι για τις συναυλίες του Ντίλαν στη Στοκχόλμη αυτό το σαββατοκύριακο".

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Ντάνιους είχε δηλώσει ότι ο Ντίλαν, ο οποίος αποφεύγει τα μέσα ενημέρωσης, δεν θα εκφωνήσει την ομιλία της παραλαβής του βραβείου ως οφείλει αυτό το σαββατοκύριακο, αλλά προφανώς θα την στείλει σε ένα δεύτερο χρόνο ηχογραφημένη.

Για να παραλάβει το χρηματικό έπαθλο των οκτώ εκατομμυρίων σουηδικών κορώνων που συνοδεύει το βραβείο ο Ντίλαν πρέπει να εκφωνήσει μια ομιλία εντός εξαμήνου μετά τις 10 Δεκεμβρίου αλλά δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στη Στοκχόλμη.

Όταν η βρετανή συγγραφέας Ντόρις Λέσινγκ τιμήθηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2007 έγραψε μια ομιλία και την έστειλε στον σουηδό εκδότη της, ο οποίος την ανέγνωσε σε τελετή στη σουηδική πρωτεύουσα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News