Κόσμος

Ανθρώπινη αλυσίδα στη μνήμη των νεκρών του Λονδίνου

Εκατοντάδες άνθρωποι κράτησαν σήμερα ο ένας το χέρι του άλλου στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα.

Εκατοντάδες άνθρωποι κράτησαν σήμερα ο ένας το χέρι του άλλου στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, σχηματίζοντας μια ανθρώπινη αλυσίδα για να τιμήσουν τη μνήμη των τεσσάρων ανθρώπων που σκοτώθηκαν πριν από μία εβδομάδα στην τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε την χώρα.

Το πλήθος τήρησε ενός λεπτού σιγή στις 14.40 τοπική ώρα, τη στιγμή δηλαδή που ο Χαλίντ Μασούντ έπεφτε με το όχημά του πάνω στο πλήθος σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους προτού μαχαιρώσει κατόπιν θανάσιμα έναν αστυνομικό που βρισκόταν μπροστά από το κοινοβούλιο και πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Πολλοί μουσουλμάνοι βρέθηκαν σήμερα στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα και να κρατήσουν αποστάσεις από τις ενέργειες του Μασούντ, που είχε ασπαστεί το Ισλάμ.

Μαθήτριες που φορούσαν με μαντίλες κρατούσαν αφίσες όπου αναγραφόταν η φράση:

«Το Ισλάμ είπε όχι στην τρομοκρατία» και «το Ισλάμ σηματοδοτεί την ειρήνη».

Περίπου 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης την περασμένη Τετάρτη σε αυτήν την επίθεση, μεταξύ αυτών 12 που παραμένουν υπό νοσηλεία.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια