Κόσμος

Πεπόνια Γιουμπάρι: πωλούνται προς... 12.000 ευρώ έκαστο!

Πώληση ρεκόρ για τα πιο διάσημα πεπόνια, τα πεπόνια Γιουμπάρι, τα οποία καλλιεργούνται στην ομώνυμη περιοχή της Ιαπωνίας και στοιχίζουν όσο ένα... αυτοκίνητο. Η τιμή των γκουρμέ πεπονιών δεν ξεπερνούσε μέχρι πρότινος τα 10.000 ευρώ.   

Μπορεί η τσιμπημένη τους τιμή να τα καθιστά απαγορευτικά για ένα μέρος του πληθυσμού, ωστόσο καλό είναι να γνωρίζουμε ότι, συγκριτικά με σπάνιες «γκουρμέ» ποικιλίες φρούτων, πωλούνται σχεδόν... τσάμπα.

Τα γευστικότατα φρούτα έσπασαν πρόσφατα το ρεκόρ πώλησής τους, αφού δύο πεπόνια της ποικιλίας Γιουμπάρι Κινγκ πουλήθηκαν προς 12.000 ευρώ έκαστο, τιμή που ξεπερνά κατά 2.000 ευρώ το συνηθισμένο κόστος.

Τα Γιουμπάρι Κινγκ, όπως μεταδίδει το protothema.gr, είναι υβριδική ποικιλία, η οποία δημιουργήθηκε μετά από διασταύρωση των απλών Γιουμπάρι (η τιμή των οποίων δεν ξεπερνά τα 80 ευρώ) με ένα άλλο είδος εκλεκτών πεπονιών.

Τα Γιουμπάρι Κινγκ θεωρούνται κάτι σαν το «μοσχάρι Κόμπε» των φρούτων ενώ, σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα φρούτα να ξεχωρίζουν είναι η εξαιρετικά γλυκιά τους γεύση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια