Κόσμος

Βέλγιο: Γάλλος προσπάθησε να παρασύρει πεζούς με αμάξι

Τον τρόμο σκόρπισε στην Αμβέρσα του Βελγίου, Γάλλος όταν πήγε να παρασύρει πεζούς με αμάξι φορτωμένο με όπλα. Ο Γάλλος πολίτης συνελήφθη με την κατηγορία ότι προσπάθησε να παρασύρει ανθρώπους με το αυτοκίνητό του στην οδό Ντε Μέιρ, έναν από τους πιο πολυσύχναστους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός του αυτοκινήτου που συνελήφθη σήμερα, αφού προσπάθησε να το οδηγήσει πάνω στο πλήθος στην Αμβέρσα, στο Βέλγιο, είναι Γάλλος και πολλά όπλα, μεταξύ των οποίων και ένα τουφέκι, βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, ανακοίνωσε η βελγική εισαγγελία.

«Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ρ., που γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1977, είναι γάλλος υπήκοος και κατοικεί στη Γαλλία», διευκρινίζει η εισαγγελία. «Διάφορα όπλα βρέθηκαν στο πορτ-μπαγκάζ, μεταξύ των οποίων μαχαίρια, ένα "riot gun" (τουφέκι) και ένα μπιντόνι που περιείχε ένα προϊόν που δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί», πρόσθεσε.

«Η υπηρεσία αποναρκοθέτησης του υπουργείου Άμυνας βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να εξετάσει το όχημα», διευκρίνισε η εισαγγελία.

«Στη βάση των πρώτων στοιχείων που συνελέγησαν και δεδομένου αυτού που συνέβη χθες στο Λονδίνο, αποφασίστηκε ο φάκελος να ανατεθεί στην ομοσπονδιακή εισαγγελία», που επιφορτίζεται στο Βέλγιο με τις υποθέσεις τρομοκρατίας.

Επανερχόμενη στο χρονολόγιο της σύλληψης η εισαγγελία ανέφερε: «Σήμερα το πρωί, γύρω στις 10:45, ένα αυτοκίνητο με γαλλικές πινακίδες κυκλοφορίας εντοπίστηκε στο κέντρο της Αμβέρσας", να κινείται "με πολύ αυξημένη ταχύτητα». «Σε διάφορες στιγμές, πεζοί τέθηκαν σε κίνδυνο», συνέχισε.

«Όταν στρατιωτικοί προσπάθησαν να αναχαιτίσουν το όχημα, το τελευταίο διέφυγε και "λίγο αργότερα, η ομάδα ταχείας επέμβασης της αστυνομίας της Αμβέρσας κατάφερε να αναχαιτίσει το όχημα».

Επιβεβαίωση Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα πως ένας Γάλλος υπήκοος φαίνεται πως ενεπλάκη σε μια ύποπτη απόπειρα επίθεσης στη βελγική πόλη Αμβέρσα.

«Φαίνεται πως [στην απόπειρα επίθεσης] ενεπλάκη ένας γάλλος υπήκοος, με πιθανόν έναν ορισμένο αριθμό όπλων στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του - επαφίεται στους δικαστές να κάνουν μια δήλωση για αυτό - που επιδίωκε να σκοτώσει ή το λιγότερο να προκαλέσει ένα δραματικό επεισόδιο», δήλωσε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους.

«Ως εκ τούτου πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σε υψηλή επιφυλακή και να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

Σχόλια