default-image

ΟΗΕ: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

Κόσμος
ΟΗΕ: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο αλλά και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας παγκοσμίως.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον άνοιξε τη συνεδρίαση -στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί κυρίως η κατάσταση στη Σομαλία- καλώντας τους ομολόγους του και τους διπλωμάτες "να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης και όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας σε όλον τον κόσμο".

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που διαπράχθηκε την Τετάρτη κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ένας άνδρας έπεσε με ταχύτητα με το αυτοκίνητό του στο πλήθος που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο της γέφυρας του Γουεστμίνστερ, σκοτώντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες. Στη συνέχεια μαχαίρωσε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν αστυνομικό στην προσπάθειά του να μπει στο κοινοβούλιο, το σύμβολο της δημοκρατίας στη Βρετανία.

Ο δράστης σκοτώθηκε από αστυνομικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News