Κόσμος

Ποιος κρύβεται πίσω από τη δολοφονία Ρώσου βουλευτή;

Πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Ρώσος Ντένις Βορονένκοφ, που είχε καταφύγει στην Ουκρανία, ενώ καταζητείτο στη Ρωσία για «οικονομικές καταχρήσεις».

Πρώην μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου, ο Ρώσος Ντένις Βορονένκοφ, που είχε καταφύγει στην Ουκρανία, ενώ καταζητείτο στη Ρωσία για «οικονομικές καταχρήσεις», πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο κέντρο του Κιέβου, ανακοίνωσε η αστυνομία της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

«Πυρά έπεσαν μπροστά στο ξενοδοχείο Premier Palace, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, δύο τραυματίσθηκαν και νοσηλεύονται», δήλωσε ο Αντρέι Γκριστσένκο, διοικητής της αστυνομίας του Κιέβου και διευκρινίζοντας ότι ο δολοφονηθείς ονομάζεται Ντένις Βορονένκοφ.

Πέτρο Ποροσένκο: Τρομοκρατική ενέργεια εκ μέρους της Ρωσίας

Η δολοφονία του πρώην βουλευτή του ρωσικού κοινοβουλίου Ντένις Βορονένκοφ, που είχε καταφύγει στην Ουκρανία, αποτελεί «τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Η άτιμη δολοφονία του Ντένις Βορονένκοφ στο κέντρο του Κιέβου είναι μία ενέργεια κρατικής τρομοκρατίας εκ μέρους της Ρωσίας, την οποία αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας των πολιτικών του πεποιθήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πέτρο Ποροσένκο.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε «παράλογους» τους ισχυρισμούς του ουκρανού πορέδρου δια στόματος του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια