default-image

Έλεγε ψέματα ότι έχει καρκίνο για να προωθήσει το βιβλίο της

Life
Έλεγε ψέματα ότι έχει καρκίνο για να προωθήσει το βιβλίο της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε δίστασε να ισχυριστεί ότι πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο, ώστε να προωθήσει το βιβλίο της μία μπλόγκερ στην Αυστραλία.

Ένοχη για παραπλάνηση του κοινού έκρινε την Τετάρτη αυστραλιανό δικαστήριο μια μπλόγκερ για θέματα υγείας, η οποία ανέφερε ψευδώς ότι είχε καρκίνο στον εγκέφαλο και ότι είχε θεραπευτεί με φυσικές θεραπείες.

Το 2013 η 25χρονη Μπελ Γκίμπσον κυκλοφόρησε ένα δημοφιλές βιβλίο με συνταγές μαγειρικής και μια εφαρμογή για smartphone λέγοντας ότι είχε ξεπεράσει τη νόσο μέσω εναλλακτικών θεραπειών όπως η αγιουρβέδα και μια δίαιτα χωρίς προϊόντα που περιέχουν γλουτένη και επεξεργασμένη ζάχαρη.

Αλλά το 2015 παραδέχτηκε σε αυστραλιανό περιοδικό ότι είχε κατασκευάσει τη διάγνωση.

Ο συνήγορος του καταναλωτή της πολιτείας Βικτόρια προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον της Γκίμπσον και το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο δικαίωσε την υπηρεσία κρίνοντας ότι η Γκίμπσον προέβη σε "παραπλανητικές" ενέργειες καθώς προώθησε το βιβλίο της και την εφαρμογή για κινητά με ψευδείς ισχυρισμούς.

Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή που θα επιβληθεί στην Γκίμπσον αλλά με βάση το καταναλωτικό δίκαιο το πιθανότερο είναι να κληθεί να καταβάλει 220.000 δολάρια Αυστραλίας, ενώ η εταιρεία της έως και 1,1 εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας, δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

"Η κυρία Γκίμπσον σκοπίμως εκμεταλλεύθηκε την επιθυμία μελών της αυστραλιανής κοινότητας να βοηθήσουν τους λιγότερο τυχερούς", ανέφερε στην απόφασή της η δικαστής Ντέμπρα Μόρτιμερ.

Η δικαστής πρόσθεσε ότι προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο η Γκίμπσον να "υπέφερε από αυταπάτες σε σχέση με την κατάσταση της υγείας της" καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι δεν πίστευε στ΄ αλήθεια ότι πάσχει από καρκίνο. "Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι λογικοί πάντα", δήλωσε.

Το βιβλίο με τίτλο "The Whole Pantry" περιέχει 80 συνταγές κυρίως φυτικές που υποτίθεται ότι εμπνεύστηκε η συγγραφέας μέσα από τη μάχη της με τον καρκίνο.

Η απάτη της Γκίμπσον άρχισε να αποκαλύπτεται όταν έγινε γνωστό στις αρχές του 2015 ότι δεν προχώρησε στη δωρεά 300.000 δολαρίων Αυστραλίας από τα κέρδη των πωλήσεων του βιβλίου σε φιλανθρωπική οργάνωση όπως είχε δεσμευτεί, με αποτέλεσμα φίλοι της να αμφισβητούν τα περί ασθένειάς της μέσω των ΜΜΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News