default-image

Νεκρός από έκρηξη σε λεωφορείο στη Συρία

Κόσμος
Νεκρός από έκρηξη σε λεωφορείο στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και ακόμη δύο τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε σε ένα λεωφορείο στη Χομς της Συρίας.

Το συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε ότι τρομοκράτες ευθύνονται για την έκρηξη που σημειώθηκε στη συνοικία Ουάντι αλ Ντάμπ στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης, ενώ και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για θύματα.

Η έκρηξη σημειώθηκε μετά τη συντονισμένη επίθεση τζιχαντιστών εναντίον του κέντρου της Χομς τον προηγούμενο μήνα, από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι περιλαμβανομένου ενός ανώτερου αξιωματούχου των υπηρεσιών ασφαλείας.

Τη Δευτέρα υπήρξε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών, ώστε οι τελευταίοι να εγκαταλείψουν τον τελευταίο θύλακα που κρατούν στην πόλη.

Η επίθεση στη Χομς στις 25 Φεβρουαρίου εξαπολύθηκε από την Τάχριρ αλ Σαμ, έναν συνασπισμό τζιχαντιστών, βασική οργάνωση του οποίου είναι η Φάτεχ αλ Σαμ, ο πρώην βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία.

Η ίδια οργάνωση ευθύνεται για τη διπλή βομβιστική ενέργεια στη Δαμασκό το Σάββατο, από την οποία σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι, κυρίως σιίτες προσκυνητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News