default-image

Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

Κόσμος
Νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αεροπορικές επιδρομές εξαπολύθηκαν σήμερα εναντίον της Ανατολικής Γούτα, προπύργιου των Σύρων ανταρτών στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας της Δαμασκού, παρά την χθεσινή ανακοίνωση για τοπική εκεχειρία από τη Ρωσία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Αεροπλάνα, ρωσικά ή συριακά, πραγματοποίησαν δύο πλήγματα» στα όρια της πόλης Άρμπιν, ενώ πυρά του πυροβολικού σημειώθηκαν εναντίον της Χαράστα, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

«Είναι οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές» από τότε που ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε χθες την επιβολή εκεχειρίας ως τις 20 Μαρτίου στην Ανατολική Γούτα, πρόσθεσε.

Ανταποκριτής του AFP στη Ντούμα δήλωσε ότι η πόλη, η μεγαλύτερη της περιοχής, ήταν στόχος αεροπορικής επιδρομής. Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επιδρομή αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Ανατολική Γούτα είναι προπύργιο των Σύρων ανταρτών, κυρίως της πιο ισχυρής οργάνωσης στην περιοχή, της Τζάις αλ Ισλάμ. Εδώ και μήνες είναι βασικός στόχος του συριακού στρατού, ο οποίος τη βομβαρδίζει εντατικά.

Ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τζάις αλ Ισλάμ, ο Χάμζα Μπαϊρακντάρ, είχε δηλώσει χθες ότι η οργάνωση «δεν είχε καμία επαφή» με τη Ρωσία αναφορικά με την εκεχειρία.

Ένας από τους αξιωματούχους της οργάνωσης, ο Μοχάμεντ Αλούς, επέκρινε έντονα τη Ρωσία μετά τα τελευταία πλήγματα.

«Η ανακοίνωση από τη Ρωσία της αναστολής των εχθροπραξιών είναι μια πολιτική ανακοίνωση. Στρατιωτικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί», κατήγγειλε.

«Η Ρωσία θέλει να παρουσιάζεται ως ουδέτερη δύναμη και εγγυήτρια μιας πολιτικής λύσης, όμως αυτό δεν ισχύει στο πεδίο», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News