default-image

Συνελήφθη Αφγανική οικογένεια με πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ

Κόσμος
Συνελήφθη Αφγανική οικογένεια με πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μέλη μιας οικογένειας προσφύγων από το Αφγανιστάν που συνελήφθησαν από αξιωματούχους της υπηρεσίας μετανάστευσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι διέθεταν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα για την είσοδό τους στις ΗΠΑ, θα απελευθερωθούν, δήλωσε σήμερα μία από τις νομικούς εκπροσώπους της οικογένειας.

Η δημόσιος συνήγορος υπεράσπισης, Τάλια Ινλέντερμ, από την ομάδα δικηγόρων που εκπροσωπεί το αντρόγυνο και τα τρία μικρά παιδιά τους, τόνισε πως η οικογένεια θα αφεθεί σήμερα ελεύθερη.

Στα μέλη της οικογένειας είχαν χορηγηθεί ειδικές μεταναστευτικές βίζες (SIV) ως αντάλλαγμα στις υπηρεσίες που παρείχε ο πατέρας στην αμερικανική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν, που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των μελών της οικογένειας του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στα νομικά έγγραφα που κατέθεσε στο δικαστήριο το Διεθνές Πρόγραμμα Βοήθειας Προσφύγων (IRAP), ζητώντας την απελευθέρωσή τους.

Κατά την άφιξη τους στο Λος Άντζελες την Πέμπτη, συνελήφθησαν από μέλη της αμερικανικής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News