default-image

"Χτυπάτε τις συζύγους σας;" κατακραυγή για το ερωτηματολόγιο

Κόσμος
"Χτυπάτε τις συζύγους σας;" κατακραυγή για το ερωτηματολόγιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουλμάνοι σπουδαστές που επισκέπτονταν το γραφείο ενός Ρεπουμπλικανού βουλευτή της Οκλαχόμας κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο όπου μεταξύ άλλων τους ρωτούσαν εάν χτυπούν τις συζύγους τους, κατήγγειλε σήμερα μια οργάνωση προάσπισης των μουσουλμάνων.

Το δισέλιδο ερωτηματολόγιο που τους έδωσε το γραφείο του βουλευτή Τζον Μπένετ, το οποίο κοινοποίησε το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), περιελάμβανε επίσης ερωτήματα όπως εάν οι πιστοί του Ισλάμ πρέπει να τιμωρούνται εάν αποφασίσουν να ασπαστούν άλλη θρησκεία και εάν οι μουσουλμάνοι πρέπει να κυβερνούν τους μη μουσουλμάνους.

Στέλεχος του γραφείου του Μπένετ έδωσε τη φόρμα στους μουσουλμάνους σπουδαστές οι οποίοι επισκέφθηκαν το γραφείο του την Πέμπτη επιδιώκοντας να τον συναντήσουν, δήλωσε ο Άνταμ Σολτάνι, ο εκτελεστικός διευθυντής του παραρτήματος του CAIR στην Οκλαχόμα. Τους παρουσιάστηκε ως προαπαιτούμενο για να συναντηθούν με τον Μπένετ, επισήμανε ο Σολτάνι.

Οι σπουδαστές επισκέπτονταν την Οκλαχόμα Σίτι στο πλαίσιο των ετήσιων εκδηλώσεων για την Ημέρα των Μουσουλμάνων που διοργάνωσε το CAIR προκειμένου τα μέλη της κοινότητάς της να γνωριστούν με τους βουλευτές της πολιτείας, τόνισε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο Ρόιτερς χθες.

Ο Μπένετ επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Tulsa World, μέσω ενός email ότι τρεις μουσουλμάνοι σπουδαστές επισκέφτηκαν το γραφείο του την Πέμπτη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα των Μουσουλμάνων κι ότι τους δόθηκαν φυλλάδια όπου μεταξύ άλλων περιλάμβαναν το ερώτημα «χτυπάτε τη σύζυγό σας;».

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο ισλαμικός νόμος και το Κοράνι επιτρέπουν στους μουσουλμάνους να χτυπάνε τις συζύγους τους, αν και «αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι χτυπάνε τις συζύγους τους» επισήμανε στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Μπένετ δεν έχει απαντήσει στα επανειλημμένα αιτήματα του πρακτορείου Ρόιτερς να σχολιάσει.

Στους σπουδαστές που επισκέφθηκαν το γραφείο του πρώην πεζοναύτη ειπώθηκε ότι εκείνος απουσίαζε και δεν μίλησαν ποτέ μαζί του, είπε ο Σολτάνι.

«Αυτό που είναι το πλέον προκλητικό από τα ίδια τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν, είναι το γεγονός ότι μουσουλμάνοι πρέπει να απαντήσουν σε ένα θρησκευτικό τεστ προκειμένου να μπορέσουν να συναντηθούν με έναν βουλευτή της πολιτείας μας, σίγουρα δεν το κάνει αυτό στους χριστιανούς ή τους εβραίους» τόνισε ο αξιωματούχος του CAIR.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπένετ προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με τις απόψεις του σχετικά με το Ισλάμ.

Σε ομιλία που εκφώνησε το 2014 ο βουλευτής είχε πει ότι έχει διαβάσει το Κοράνι κι ότι το «90% του σχετίζεται με τη βία».

Ο ίδιος είχε αναγνωρίσει ότι τον επικρίνουν για τις θέσεις του και τον αποκαλούν ισλαμοφοβικό.

«Εάν είμαι ένας ισλαμοφοβικός που λέει την αλήθεια για το Ισλάμ τότε έχετε απόλυτα δίκιο» είχε επισημάνει στην ομιλία του, σύμφωνα με το βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Tulsa World.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News