Κόσμος

Στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ – Ν. Κορέας στη Σινική θάλασσα

Ένα αμερικανικό πυρηνικό αεροπλανοφόρο είναι προγραμματισμένο να φτάσει στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας, στις 15 Μαρτίου προκειμένου να λάβει μέρος στις ανοιξιάτικες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Ένα αμερικανικό πυρηνικό αεροπλανοφόρο είναι προγραμματισμένο να φτάσει στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας, στις 15 Μαρτίου προκειμένου να λάβει μέρος στις ανοιξιάτικες στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή, μεταδίδει σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας (Yonhap).

Πρόκειται για το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson που θα υποστηρίξει τα σενάρια πολεμικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που άρχισαν την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν περίπου 10.000 Αμερικανοί στρατιώτες, μαζί με την αμερικανική στρατιωτική δύναμη της Νότιας Κορέας (USFK), αλλά και περίπου 290.000 στρατιώτες από τη Νότια Κορέα.

Σχόλια