default-image

Χάος προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τραμπ στη Σουηδία

Κόσμος
Χάος προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τραμπ στη Σουηδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χάος στη Στοκχόλμη, όταν εκαντοντάδες μετανάστες βγήκαν στους δρόμους το βράδυ της Δευτέρας, αντιδρώντας σε δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έκανε αναφορά στους μετανάστες της Σουηδίας, χαρακτηρίζοντάς τους "τρομοκρατικά στοιχεία".

Οι μετανάστες που ζουν μόνιμα στη χώρα - με άδεια εργασίας και παραμονής - αντέδρασαν έντονα στις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, βγήκαν στους δρόμους και κατέστρεψαν ότι έβλεπαν κυριολεκτικά μπροστά τους.

Η περιοχή Ρίνκεμπι της Σουηδικής πρωτεύουσας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να πυρπολούν αυτοκίνητα, τα καταστρέφουν και να λεηλατούν καταστήματα, ενώ η ένταση κορυφώθηκε όταν ξεκίνησε μαζική επίθεση με πέτρες, βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των δυνάμεων της αστυνομίας.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με τις σουηδικές αρχές, ο πληθυσμός απαρτίζεται σε ποσοστό 75% από μετανάστες. Οι τελευταίοι, όπως φαίνεται, βγήκαν στους δρόμους για να φωνάξουν εναντίον του Αμερικανού προέδρου. Η κατάσταση, ωστόσο, ξέφυγε από κάθε έλεγχο, όταν ομάδες νεαρών ατόμων άρχισαν να προβαίνουν σε εκτεταμένες καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ενώ τραυματισμοί υπήρξαν και από την πλευρά των διαδηλωτών, δίχως να έχει καταγραφεί κάτι το σοβαρό. Σε επίπεδο υλικών ζημιών ωστόσο, η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς οι μάχες και οι καταστροφές συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο απολογισμός είναι τουλάχιστον 8 αυτοκίνητα καμμένα, πολλά καταστήματα σχεδόν κατεστραμμένα, ενώ θύμα ξυλοδαρμού έπεσε και ένας φωτορεπόρτερ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχθηκε από ένα γκρουπ τουλάχιστον 15 ατόμων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News