Κόσμος

Αραβία: Διορίστηκε γυναίκα επικεφαλής εμπορικής τράπεζας

Η Ράνια Νασάρ διορίστηκε σήμερα διευθύνουσα σύμβουλος του Samba Financial Group και έγινε η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας εισηγμένης εμπορικής τράπεζας της Σαουδικής Αραβίας στο πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Η Νασάρ είναι μέλος του συμβουλίου της μονάδας παγκοσμίων αγορών της Samba και μιας μονάδας στο Πακιστάν και έχει σχεδόν 20ετή εμπειρία στον τραπεζικό τομέα.

Οι γυναίκες, που στη Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται να οδηγούν και τελούν υπό την κηδεμονία των ανδρών, καταλαμβάνουν ελάχιστες υψηλόβαθμες θέσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Ωστόσο, οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε πέρυσι η Σαουδική Αραβία για να καταστήσει την οικονομία περισσότερο αποτελεσματική και λιγότερο εξαρτημένη από τις εξαγωγές του πετρελαίου περιλαμβάνουν και την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών στην οικονομία.

Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας διόρισε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη γυναίκα πρόεδρο, τη Σάρα αλ-Σουχαΐμι, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος μια σαουδαραβικής επενδυτικής τράπεζας όταν ανέλαβε τα ηνία της NCB Capital το 2014.

Οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις της Σαουδικής Αραβίας προβλέπουν ότι τα επόμενα χρόνια το ποσοστό των γυναικών στο εργατικό δυναμικό θα αυξηθεί στο 30% από το 22% σήμερα.

Η Samba είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας βάσει ενεργητικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια