Κόσμος

Περίπου 500 μετανάστες διέσχισαν τα σύνορα στην Ισπανία

Περίπου 500 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική υπερπήδησαν από το Μαρόκο τον συνοριακό φράχτη που περιβάλλει τον βορειοαφρικανικό ισπανικό θύλακο Θέουτα νωρίς σήμερα το πρωί.

Περίπου 500 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική υπερπήδησαν από το Μαρόκο τον συνοριακό φράχτη που περιβάλλει τον βορειοαφρικανικό ισπανικό θύλακο Θέουτα νωρίς σήμερα το πρωί, ανέφεραν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Δεκάδες μετανάστες, πολλοί από τους οποίους τραυματίστηκαν από το σκαρφάλωμα πάνω από τον φράχτη από συρματόπλεγμα ύψους έξι μέτρων, πανηγύρισαν στους δρόμους τις πρώτες ώρες της ημέρας με μερικούς να φωνάζουν «ελευθερία», όπως έδειξαν τηλεοπτικά πλάνα.

Η αστυνομία και τοπικοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι στη Θέουτα δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Ερυθρός Σταυρός περιθάλπει κάπου 400 μετανάστες στο κέντρο του εκεί και έχει στείλει πέντε ασθενοφόρα για να παράσχουν βοήθεια, ανέφερε στη σελίδα της στο Twitter η υπηρεσία εκτάκτων περιστατικών της Θέουτα.

Οι δύο θύλακες της Ισπανίας στο Μαρόκο, η Θέουτα και η Μελίγια, χρησιμοποιούνται συχνά ως σημεία εισόδου στην Ευρώπη από αφρικανούς μετανάστες, που είτε σκαρφαλώνουν πάνω από τους συνοριακούς φράκτες είτε προσπαθούν να κολυμπήσουν κατά μήκος της ακτής.

Τον Ιανουάριο περίπου 1.100 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στη Θέουτα αν και οι περισσότεροι από αυτούς τελικά επαναπροωθήθηκαν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια