Κόσμος

Εργάτες σκότωσαν και έφαγαν ουρακοτάγκο!

Εργάτες σε μια φυτεία φοινικέλαιου στην Ινδονησία σκότωσαν και έφαγαν έναν ουρακοτάγκο του Μπόρνεο, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Εργάτες σε μια φυτεία φοινικέλαιου στην Ινδονησία σκότωσαν και έφαγαν έναν ουρακοτάγκο του Μπόρνεο, ένα είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία και ακτιβιστές.

Τρεις ύποπτοι έχουν συλληφθεί στην επαρχία Κάπουας Χούλου που βρίσκεται στο νησί Μπόρνεο της Ινδονησίας, ενώ επτά ακόμη άνθρωποι είναι μάρτυρες του συμβάντος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση από μέσα ενημέρωσης φωτογραφιών του ουρακοτάγκου, που σφαγιάστηκε επειδή εισέβαλε στη φυτεία.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά τον εντοπισμό κοκάλων ουρακοτάγκου και αποξηραμένου κρέατος στη φυτεία, διευκρίνισε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Τζούκιμαν Σιτουμοράνγκ.

Οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται ότι «σκότωσαν έκοψαν, μαγείρεψαν και έφαγαν τον ουρακοτάγκο» στις 27 Ιανουαρίου, πρόσθεσε. Οι τρεις άνδρες κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Το κέντρο προστασίας ουρακοτάγκων καταδίκασε την σφαγή του πιθηκοειδούς και ζήτησε από την αστυνομία να λάβει μέτρα κατά της εταιρείας που διαχειρίζεται τη φυτεία, καθώς και κατά των εργατών.

Καθώς οι εταιρείες τιμωρούν τους εργάτες όταν σημειώνονται ζημιές στις φυτείες, κατά μία έννοια τους ενθαρρύνουν να επιτίθενται στους ουρακοτάγκους, επεσήμανε ο Χάρντι Μπακτιαντόρο διευθυντής του κέντρου.

Η μεγάλη επέκταση των φυτειών για την παραγωγή φοινικέλαιου στο Μπόρνεο έχει μειώσει σημαντικά το φυσικό περιβάλλον των ουρακοτάγκων.

Η περιοχή που διαθέτουν έχει μειωθεί στο ήμισυ τα τελευταία 20 χρόνια και ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50% τα τελευταία 60 χρόνια, σύμφωνα με το WWF.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια