Κόσμος

Νεκρές οκτώ γυναίκες και ένα παιδί στην Υεμένη

Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την Σαναά και ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, επέρριψαν την ευθύνη για την επιδρομή αυτή στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που δρα υπό την ηγεσία του Ριάντ στην Υεμένη.

Οκτώ γυναίκες και ένα παιδί σκοτώθηκαν και δέκα γυναίκες τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή που έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε και είχε στόχο ένα σπίτι σε ζώνη στην οποία δραστηριοποιούνται οι αντάρτες Χούτι κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, στο οποίο είχαν συγκεντρωθεί κάποιοι άνθρωποι για να θρηνήσουν τον θάνατο μιας γυναίκας, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν την Σαναά και ένα μεγάλο μέρος της βόρειας Υεμένης, επέρριψαν την ευθύνη για την επιδρομή αυτή στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που δρα υπό την ηγεσία του Ριάντ στην Υεμένη.

Ο εκπρόσωπος του συνασπισμού δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τις κατηγορίες αυτές.

Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τα θύματα διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας μετά την επιδρομή, η οποία έγινε στην περιοχή Αρχάμπ, περίπου 40 χλμ βόρεια της Σαναά.

Οι πηγές αυτές και το πρακτορείο Sabanews.net, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι, διευκρίνισαν ότι η επιδρομή αυτή είχε στόχο το σπίτι του τοπικού ηγέτη φυλής Μοχάμεντ αλ Νακάι, όπου είχαν συγκεντρωθεί χθες το βράδυ αρκετοί άνθρωποι για να θρηνήσουν τον θάνατο μιας γυναίκας.

Τον Οκτώβριο ο συνασπισμός αραβικών δυνάμεων υπό το Ριάντ είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε εναντίον αυτών που είχαν συγκεντρωθεί για μια κηδεία στην Σαναά, προκαλώντας οτν θάνατο 140 ανθρώπων, σύμφωνα με υπολογισμό του ΟΗΕ.

Από τον Μάρτιο του 2015 που οι συμμαχικές δυνάμεις υπό την Σαουδική Αραβία άρχισαν την επέμβασή τους στην Υεμένη για να σταματήσουν την προέλαση των ανταρτών Χούτι, περισσότεροι από 7.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 40.000 έχουν τραυματιστεί.

Την ίδια ώρα μια σοβαρή ανθρωπιστική κρίση πλήττει τη χώρα εξαιτίας του πολέμου που μαίνεται μεταξύ των σιιτών ανταρτών Χούτι, που υποστηρίζουν τον πρώην πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, και των δυνάμεων που είναι πιστές στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος υποστηρίζεται από τον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα ότι δύο μαθητές και ένας υπεύθυνος σχολείου σκοτώθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου από μια αεροπορική επιδρομή του αραβικού συνασπισμού στην περιοχή Νιμ, κοντά στην Σαναά, και απηύθυνε εκ νέου έκκληση στον συνασπισμό και στους αντάρτες να "προστατεύουν καλύτερα τα παιδιά".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια