Κόσμος

Ισίκ: Απαιτούμε από την Ελλάδα να διορθώσει το λάθος της

Πολιτική και όχι δικαστική, χαρατήρισε την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην προχωρήσει στην έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Φικρί Ισίκ, δίνοντας συνέχεια στις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Ο Τούρκος υπουργός τόνισε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη, πως «η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στην Ελλάδα είναι μία πλήρης απογοήτευση. Το λέω ξεκάθαρα, δεν ήταν μια δικαστική απόφαση, αλλά μια πολιτική απόφαση».

«Η προσδοκία μας από την Ελλάδα είναι να επιστρέψει στην Τουρκία τους 8 στρατιωτικούς. Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης. Αν δεν είναι αθώοι, θα λάβουν την απαραίτητη τιμωρία» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας.

«Γνωρίζουμε τη θέση της Ελλάδας σχετικά με το PKK και το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα. Η Ελλάδα, για άλλη μία φορά, αποκάλυψε πόσο λανθασμένη είναι απέναντι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Απαιτούμε από την Ελλάδα να διορθώσει αυτό το λάθος το ταχύτερο δυνατό και την καλούμε να επιστρέψει τους 8 στην Τουρκία» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σχόλια