default-image

Κατηγορούσαν τη Χίλαρι και κάνουν τα χειρότερα...

Κόσμος
Κατηγορούσαν τη Χίλαρι και κάνουν τα χειρότερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλόβαθμα στελέχη του Λευκού Οίκου έχουν προσωπικούς λογαριασμούς e-mail στο σύστημα της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων (RNC), όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ Κελιάν Κόνγουεϊ, ο προσωπάρχης του Στιβ Μπάνον, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Αμερικανού προέδρου και σύμβουλός του για θέματα Μέσης Ανατολής, έχουν ενεργούς προσωπικούς λογαριασμούς στον σέρβερ του RNC.

Δεν είναι παράνομο οι σύμβουλοι του προέδρου να χρησιμοποιούν ξεχωριστούς λογαριασμούς e-mail για πολιτικούς σκοπούς, ώστε να χαράσσουν τη στρατηγική του κόμματος ξεχωριστά από τις κυβερνητικές υποθέσεις.

Καθώς είναι παράνομο να ασχολούνται με πολιτικές δραστηριότητες στη διάρκεια του ωραρίου τους που εργάζονται για την κυβέρνηση, βάσει του Hatch Act, κάποιοι πιστεύουν ότι το να έχουν διαφορετικούς λογαριασμούς e-mail τους βοηθά σε αυτό τον τομέα.

Παρόλα αυτά στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ είχε απειλήσει επανειλημμένα την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον ότι θα της ζητήσει να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη, ακόμη και ότι θα την φυλακίσει, επειδή χρησιμοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό e-mail όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Αργότερα ο Τραμπ έριξε τους τόνους, λέγοντας ότι δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, όμως μια δημοσκόπηση έδειξε ότι το σκάνδαλο αυτό επηρέασε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News