default-image

Αριθμός ρεκόρ επισκεπτών στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

Κόσμος
Αριθμός ρεκόρ επισκεπτών στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον αριθμό ρεκόρ των 83,6 εκατομμυρίων επιβατών υποδέχθηκε το 2016 το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, κατοχυρώνοντας για άλλη μια χρονιά την πρώτη θέση παγκοσμίως ως το αεροδρόμιο με τους περισσότερους διεθνείς επιβάτες, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος Dubai Airports.

Το κύριο αυτό αεροδρόμιο του εμιράτου του Κόλπου, με την ιδανική θέση ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ασία, είδε τον αριθμό των επιβατών που το επισκέφτηκαν πέρυσι να αυξάνεται κατά 7,2% σε σύγκριση με τα 78 εκατομμύρια των επιβατών που είχε υποδεχθεί το 2015.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι που αποτελεί και έδρα της Emirates, της πρώτης αεροπορικής εταιρείας στη Μέση Ανατολή, κατέλαβε την πρώτη θέση όσον αφορά τον αριθμό των διεθνών επιβατών το 2014, εκθρονίζοντας το Χίθροου του Λονδίνου.

"Η πρόβλεψή μας για το 2017 είναι 89 εκατομμύρια επιβάτες" στο διεθνές αεροδρόμιο, δήλωσε ο διευθυντής του Dubai Airports Πολ Γκρίφιθς σε ανακοίνωσή του.

Τον Φεβρουάριο του 2016, το αεροδρόμιο αυτό αναβάθμισε τις ικανότητές του υποδοχής δαπανώντας 1,2 δισεκ. δολάρια και εγκαινιάζοντας μια νέα αίθουσα ώστε να μπορεί να υποδεχθεί ετησίως έως και 90 εκατομμύρια επιβάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News