Κόσμος

Φιλορώσος ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

Δύο επιφανή στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσαν σήμερα ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Ρεξ Τίλερσον.

Δύο επιφανή στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δήλωσαν σήμερα ότι θα υπερψηφίσουν την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Ρεξ Τίλερσον, παρά τις αρχικές τους επιφυλάξεις με επίκεντρο τη σχέση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ExxonMobil με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έπειτα από προσεκτική σκέψη κι αφού συζητήσαμε πολύ με τον κ. Τίλερσον, αποφασίσαμε να στηρίξουμε την υποψηφιότητά του για την θέση του υπουργού Εξωτερικών» επισήμαναν σε μια ανακοίνωση οι γερουσιαστές Τζον Μακέιν από την Αριζόνα και Λίντσεϊ Γκράχαμ από τη Νότια Καρολίνα.

«Αν και διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τις συμφωνίες που σύναψε κατά το παρελθόν με τη ρωσική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Βλαντίμι Πούτιν, πιστεύουμε ότι ο κ. Τίλερσον μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός υπερασπιστής των αμερικανικών συμφερόντων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχόλια