default-image

Μελβούρνη: Έλληνας ο οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο - video

Κόσμος
Μελβούρνη: Έλληνας ο οδηγός που σκόρπισε τον θάνατο - video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αναμεσά τους κι ένα παιδί και 20 τραυματίστηκαν, όταν ένας οδηγός αυτοκινήτου έπεσε πάνω σε πεζούς, στη Μελβούρνη.

Όπως γράφουν μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, οι γιατροί δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή βρέφος τριών μηνών που τραυματίστηκε όταν το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος στο εμπορικό κέντρο της Bourke St. Στο νοσοκομείο, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, έχει μεταφερθεί κι ένα παιδί δύο χρονών.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου είναι ελληνικής καταγωγής και πριν την πράξη του είχε διαπληκτιστεί με μέλη της οικογένειας του στο μετρό.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα, που έγινε στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, την ώρα που ο αριθμός των πεζών αυξάνεται ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δράστη πριν τον συλλάβουν και αναμένεται τώρα η ανάκρισή του καθώς παραμένει κρατούμενος στο νοσοκομείο.

Οι αρχές δεν γνωρίζουν τα κίνητρά του αλλά διαβεβαιώνουν πως η υπόθεση δεν συνδέεται με τρομοκρατία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βικτόρια Graham Ashton επιβεβαίωσε πως ο άνδρας που συνελήφθη είναι γνωστός στις αρχές, δεν έχει σχέση με τρομοκρατική δράση αλλά έχει μεγάλο ιστορικό παραβατικής συμπεριφοράς που συνδέεται με οικογενειακή βία.

«Έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στον δρόμο μας» ανέφερε, «κυρίως λόγω ναρκωτικών και προβλημάτων ψυχικής υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News