Κόσμος

Ένας νεκρός και 1 αγνοούμενος από τους σεισμούς στην Ιταλία

Ο εφιάλτης των Ρίχτερ «ξύπνησε» και πάλι στην Κεντρική Ιταλία μετά το φονικό σεισμό του Αματρίτσε της 24ης Αυγούστου, όταν το έδαφος ανάμεσα στη σεισμόπληκτη Άκουιλα και το Ριέτι άρχισε και πάλι να τρέμει προκαλώντας πανικό στους κατοίκους χωρίς ευτυχώς να έχουν υπάρξει θύματα.

Τέσσερις ισχυρές δονήσεις έπληξαν την «καρδιά» της χώρας, με την πρώτη μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ να σημειώνεται στις 10:25 (τοπική ώρα) με επίκεντρο το Μοντερεάλε της Άκουιλα με εστιακό βάθος 9,2 χλμ.

Σαν αποτέλεσμα είχαμε έναν νεκρό και έναν αγνοούμενο. Ο  πρώτος έχασε την ζωή του στην τοποθεσία Καστέλ Καστάνια, έξω από την πόλη Τέραμο, όταν η στέγη του σπιτιού του υποχώρησε, εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού, όπως μετέδωσε πριν λίγο το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5.

Ο δεύτερος αγνοείται από το πρωί, στις 10.25, όταν η πρώτη δόνηση δημιούργησε χιονοστιβάδα η οποία τον καταπλάκωσε.

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο ζήτησε από τους κατοίκους της κεντρικής Ιταλίας να περιορίσουν, όσο γίνεται περισσότερο, τις μετακινήσεις τους.

Στο μεταξύ, πολλές ορεινές περιοχές παραμένουν αποκλεισμένες, εξαιτίας των συνεχών χιονοπτώσεων. Στο χωριό Αματρίτσε πολλοί άστεγοι θα κοιμηθούν μέσα στην λυόμενη εκκλησία, διότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να επιστρέψουν στα λυόμενα και στα τροχόσπιτα. Κάτοικοι του χωριού Πίτσολι, στην περιφέρεια Αμπρούτσο, θα περάσουν την νύχτα στο τοπικό «παλέ ντε σπορ».

Η Πολιτική Προστασία προσπαθούσε όλο το βράδυ να καθαρίσει τους δρόμους από το χιόνι που έχει «παγιδεύσει» κατοίκους δεκάδων οικισμών της κεντρικής Ιταλίας, μέσα στα σπίτια τους.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια