default-image

Αντόνιο Ταγιάνι: Η σχέση του νέου Προέδρου με την Ελλάδα

Κόσμος
Αντόνιο Ταγιάνι: Η σχέση του νέου Προέδρου με την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αντόνιο Ταγιάνι εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από τέσσερις ψηφοφορίες, με τη νίκη του να σηματοδοτεί την ενίσχυση της εξουσίας της δεξιάς στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο Ταγιάνι αναμετρήθηκε στον τέταρτο γύρο της ψηφοφορίας με τον Τζιάνι Πιτέλα και έλαβε 351 ψήφους έναντι 282 του αντιπάλου του. Το σύνολο των έγκυρων ψήφων ήταν 633, οι αποχές 80 ενώ συνολικά ψήφισαν 713.

Ποιος είναι ο νέος Ιταλός Πρόεδρος;

Ισχυρή προσωπικότητα. Πολύγλωσσος. Γνώστης της πολιτικής και κυρίως της μικροπολιτικής των Βρυξελλών και άνθρωπος που κατέχει την τέχνη του να μιλάει πολύ, χωρίς να λέει τίποτα.

Αυτά είναι με λίγα λόγια τα προσόντα του 63χρονου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και νέου προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, του πρώτου Ιταλού που αναλαμβάνει την προεδρία του Σώματος από το 1979.

Σε μια απίστευτη διαδικασία, με ίντριγκες, παρασκήνιο, παράταιρες συμμαχίες και προδοσίες, έγινε ο πρώτος Ιταλός που κατάφερε να κερδίσει μια «Πύρρειο Νίκη».

Τα χαρακτηριστικά αυτά του κ. Ταγιάνι θα φάνταζαν ιδανικά για έναν ακόμα πολιτικό, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως το αντίθετο του απερχόμενου Προέδρου Μάρτιν Σουλτς. Το ερώτημα που απασχολεί πολλούς σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο είναι ποιον ρόλο θα μπορέσει να κρατήσει στην παρούσα κατάσταση.

Αν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα «ήμασταν βάρβαροι ή ειδωλολάτρες»

Σε κάθε περίπτωση τα επόμενα 2,5 χρόνια, όσο θα διαρκέσει η θητεία του κ. Ταγιάνι, η Ελλάδα έχει αποκτήσει, αν όχι έναν σύμμαχο, τουλάχιστον έναν θαυμαστή της αρχαίας μας φιλολογίας, καθώς ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μιλάει εκτός από ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και αρχαία Ελληνικά.

Η μητέρα αυτού του Ρωμαίου πρώην αξιωματικού, δημοσιογράφου και πολιτικού στην εσωτερική πολιτική αρένα της Ιταλίας ήταν καθηγήτρια κλασσικών σπουδών και αυτός ο πολυμήχανος Ιταλός που γνωρίζει πολύ καλά την Οδύσσεια, δεν διστάζει να το αποδεικνύει στην πράξη.

Το 2013, ως Επίτροπος  Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας στην δεύτερη Επιτροπή Μπαρόζο, ο κ. Ταγιάνι είχε βρεθεί στην Αθήνα. Μιλώντας, τότε, σε παραγωγικούς φορείς, είχε δηλώσει ότι αν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα «ήμασταν βάρβαροι ή ειδωλολάτρες», ενώ κλείνοντας την ομιλία του είχε αναφωνήσει «Ζήτω η Ελλάς» και επανέλαβε τρεις φορές τη φράση «είμαστε όλοι Έλληνες».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News