default-image

Με τη βία μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία

Κόσμος
Με τη βία μπορεί να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι διαθέτει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες κάποιες ευρωπαϊκές χώρες εξετάζουν το ενδεχόμενο να σαμποτάρουν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για τη Συρία επειδή αισθάνονται παραγκωνισμένες.

Ο Λαβρόφ υπογράμμισε ότι ελπίζει πως οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα αποπειραθούν να καταστρέψουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιανουάριου στην Αστάνα.

Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός εκτίμησε ότι ο πόλεμος στη Συρία και σε άλλες χώρες της περιφέρειας μπορεί να τερματιστεί πρωτίστως με τη βία.

«Ο πόλεμος μπορεί να τερματιστεί και τα δικαιώματα των χριστιανών, των μουσουλμάνων και των άλλων ανθρώπου που έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή στη Συρία, σε άλλες περιφερειακές χώρες, μπορεί να διασφαλιστεί πρωτίστως μέσω της χρήσης βίας. Διότι είναι απαραίτητο να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία και να καταπολεμηθεί εντελώς. Αυτό κάνουμε. Βοηθάμε τον συριακό στρατό και τις πολιτοφυλακές, που μαζί (…) πολεμούν κατά της τρομοκρατίας», εξήγησε ο Λαβρόφ.

Μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας τόνισε ότι προτού η Μόσχα επέμβει στον συριακό πόλεμο υπέρ του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, η Δαμασκός κινδύνευε να πέσει σε δύο με τρεις εβδομάδες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News