default-image

Mε 1.000 αστυνομικούς συνέλαβαν το μακελάρη τoυ Reina(video)

Κόσμος
Mε 1.000 αστυνομικούς συνέλαβαν το μακελάρη τoυ Reina(video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

17 ημέρες μετά τη "ματωμένη" Πρωτοχρονιά και ενώ παρέσυρε στο θάνατο δεκάδες νέους, ο μακελάρης της Κων/πολης συνελήφθη. Στην επιχείρηση σύλληψης συμμετείχαν πάνω από 1.000 αστυνομικοί.

Στο σπίτι ενός φίλου του σε απόσταση 40χλμ. από το κλαμπ Ρέινα το οποίο αιματοκύλισε  συνελήφθη ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ το βράδυ της Δευτέρας.Κατηγορείται για την επίθεση στο κλαμπ του Βοσπόρου Reina, ένα από τα πιο διάσημα στέκια της Κωνσταντινούπολης και ότι βύθισε τη χώρα στον τρόμο παρασύροντας στον θάνατο 39 ανθρώπους.

Μαζί του συνελήφθησαν σύμφωνα με το protothema.gr άλλα τέσσερα άτομα, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι οι γυναίκες ήταν από τη Σομαλία, τη Σενεγάλη και την Αίγυπτο ενώ ο άνδρας ήταν από το Κιργιστάν.

Κατά πληροφορίες του πρακτορείου Αναντολού η εκτίμηση της αστυνομίας ήταν ότι τις τρεις γυναίκες τις χρησιμοποιούσε ο Ουζμπέκος τρομοκράτης προκειμένου να τον προμηθεύουν τα απαραίτητα αλλά και να μην τραβάνε την προσοχή όλο το προηγούμενο διάστημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει εδώ και 4-5 ημέρες τον Ουζμπέκο αλλά πραγματοποίησαν την επιχείρηση τη Δευτέρα αφού πρώτα είχαν χαρτογραφήσει τις κινήσεις του αλλά και το ποιοι βρίσκονταν μαζί του.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΘΡΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ:39 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Μαζί του ο γιος του

Σημειώνεται ότι μαζί με τον Μασαρίποφ τη στιγμή της σύλληψής του ήταν και ο 4χρονος γιος του με τον οποίο είχαν διαφύγει την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης της αστυνομίας σε συγκρότημα κατοικιών. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

Χρησιμοποίησαν βία

Ο Μασαρίποφ φαίνεται πως προέβαλε αντίσταση, καθώς η αστυνομία έχει δώσει φωτογραφίες από τη σύλληψή του, στις οποίες το πρόσωπό του είναι εμφανώς χτυπημένο, ενώ σε μία άλλη φωτογραφία, τον πατούν με το κεφάλι στο πάτωμα.

Φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε στο Twitter

Η σύζυγός του είχε δηλώσει στα τουρκικά κανάλια ότι δεν γνώριζε τίποτα για την τρομοκρατική δράση του συντρόφου της και ότι ενημερώθηκε για όλα τα γεγονότα από την τηλεόραση.

Ο Μασαρίποφ την παραμονή της πρωτοχρονιάς του 2017, ένας άνδρας με αυτόματο όπλο μπήκε στο κλαμπ Ρέινα και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως, σκοτώνοντας συνολικά 39 άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News