default-image

Σχολείο τιμά τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Κόσμος
Σχολείο τιμά τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να παραστούν σήμερα στην εκκλησία της γενέτειρας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ την Ατλάντα, μία ημέρα μετά την ομοσπονδιακή γιορτή στη μνήμη του δολοφονημένου ηγέτη του κινήματος των δικαιωμάτων των μαύρων.

Η τελετή στη μνήμη του βραβευμένου με Νόμπελ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, που θα γινόταν 88 ετών χθες Κυριακή, πραγματοποιείται μετά τα προσβλητικά σχόλια που έκανε ο Ρεπουμπλικάνος εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ κατά της εμβληματικής μορφής του αμερικανικού κινήματος για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα Τζον Λιούις.

Ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών βρισκόταν στο πλευρό του Κινγκ το 1965 στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Σέλμα της Αλαμπάμα με αίτημα την παροχή δικαιώματος ψήφου στους μαύρους και δέχθηκε επίθεση από τους αστυνομικούς.

Ο Λιούις ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, διότι δεν τον θεωρεί νόμιμο πρόεδρο, αλλά και λόγω των εμπρηστικών δηλώσεων που έκανε ο Ρεπουμπλικάνος εναντίον των μειονοτήτων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος αντέδρασε με μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, υποστηρίζοντας πως ο Λιούις θα όφειλε να επικεντρωθεί στην περιφέρειά του, την Ατλάντα, «που είναι σε δεινή κατάσταση και που καταρρέει (χωρίς να αναφέρω ότι μαστίζεται από την εγκληματικότητα) παρά να διαμαρτύρεται κακώς για τα αποτελέσματα των εκλογών. Όλο λόγια, λόγια, λόγια—καμιά δράση, κανένα αποτέλεσμα! Λυπηρό!».

Ο Τραμπ εξελέγη στην προεδρία των ΗΠΑ με τη μικρότερη υποστήριξη από τους μαύρους και τους ισπανόφωνους σε σχέση με οποιονδήποτε άλλον πρόεδρο τα τελευταία 40 χρόνια, με ποσοστό 8% και 28% αντίστοιχα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ Μπέρνι Σάντερς, που ήταν υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, αναμένεται να μιλήσει στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, μαζί με το μικρότερο παιδί του Κινγκ, την Μπέρνις Κινγκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News