Κόσμος

Η Τ. Μέι χαιρετίζει τη δέσμευση Τραμπ για εμπορική συμφωνία

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαιρέτισε τη δέσμευση του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εργαστεί για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χαιρέτισε τη δέσμευση του νεοεκλεγέντος Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εργαστεί για μια εμπορική συμφωνία με τη Βρετανία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της.

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε επίσης ότι αναμένει η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Βρετανίδας πρωθυπουργού και του Τραμπ να λάβει χώρα στις ΗΠΑ και ότι οι διαδικασίες για αυτό βρίσκονται ήδη υπό επεξεργασία.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Μέι συμμερίζεται την άποψη του υπουργού της επί των Οικονομικών ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να εξετάσει εναλλακτικά οικονομικά μοντέλα μετά το Brexit, εάν αναγκαστεί να το κάνει.

Ο Φίλιπ Χάμοντ φέρεται να δήλωσε χθες ότι η χώρα θα μπορούσε να αλλάξει το οικονομικό της μοντέλο για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα εάν επρόκειτο να φύγει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία για πρόσβαση στην ενιαία αγορά.

«Συμμερίζεται την άποψη που (ο Χάμοντ) έθεσε. Ότι θα θέλαμε να παραμείνουμε στο κυρίαρχο ρεύμα ενός αναγνωρίσιμου συστήματος φορολόγησης ευρωπαϊκού τύπου», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Αλλά εάν αναγκαστούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό επειδή δεν θα μπορούμε να έχουμε τη σωστή συμφωνία, τότε είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε».

Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την υποχώρηση της στερλίνας σε χαμηλό τριών μηνών λόγω των φόβων ότι η Μέι ίσως χρησιμοποιήσει την αυριανή της ομιλία για να δηλώσει ότι η Βρετανία αναμένεται να έχει ένα «σκληρό» Brexit, αποχωρώντας από την ενιαία αγορά της ΕΕ.

Σχόλια