default-image

Ποια είναι τα συμφέροντα Παλαιστίνιων – Ισραηλινών;

Κόσμος
Ποια είναι τα συμφέροντα Παλαιστίνιων – Ισραηλινών;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρήσιμη χαρακτήρισε τη Διάσκεψη για το Μεσανατολικό στο Παρίσι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Να λάβουμε υπόψη μας τα μεγάλα συμφέροντα των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών για τη δημιουργία δύο κρατών στην περιοχή, όπου σήμερα, υπάρχει η κρίση της Μέσης Ανατολής, και επίσης, για την ανάγκη να στηριχθεί ευρύτερα, η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή», ανέφερε και υπογράμμισε τη σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, με τα τριμερή σχήματα συνεργασίας με πέντε χώρες, τη Διάσκεψη της Ρόδου και για την προστασία χριστιανικών και άλλων θρησκευτικών ή πολιτισμικών ομάδων στη Μέση Ανατολή.

Ο κ . Κοτζιάς αναφέρθηκε και στα επικριτικά σχόλια του τύπου για τη Διάσκεψη για το Κυπριακό υπογραμμίζοντας πως «αυτοί που είναι η φωνή του κυρίου τους, δηλαδή των Τούρκων, είναι λογικό να θεωρούν ότι επιτυχία στη Γενεύη θα ήταν επιτυχία αν παραδινόμασταν στους Τούρκους, νομιμοποιούσαμε τα παρεμβατικά τους δικαιώματα, και την ικανότητα/δυνατότητά τους να κατέχουν τμήμα της Κύπρου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News