default-image

Υεμένη: Αναφορές για δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη

Κόσμος
Υεμένη: Αναφορές για δολοφονική επίθεση εναντίον του Ρώσου πρέσβη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονική επίθεση από ομάδα ενόπλων δέχθηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στην πόλη Σανάα στην Υεμένη. Τα αραβικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Ρώσος πρέσβης Βλαντιμίρ Ντεντούσκιν έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των ενόπλων, ωστόσο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε την πληροφορία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στα διεθνή ΜΜΕ ότι υπήρξε επικοινωνία με τον Ρώσο διπλωμάτη και πως είναι ζωντανός. Σε επικοινωνία που υπήρξε με τους ανθρώπους της ρωσικής διπλωματικής αποστολής, δήλωσαν όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες που μετέδωσε το αραβικό δίκτυο περί επίθεσης στην πρεσβεία.

Ο Ντεντούσκιν βρίσκεται στην Υεμένη από τον Αύγουστο του 2013 και ήταν προσωπική επιλογή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε δηλώσεις του τον περασμένο Νοέμβριο, είχε αφήσει αιχμές κατά της Σαουδικής Αραβίας για την κρίση στην Υεμένη, λέγοντας πως η αραβική χώρα κρατάει «τα κλειδιά» για τη λήξη του εμφυλίου.

Η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει την επανάσταση των Σιιτών Χούτις κατά της κυβέρνησης, σε μία μάχη που έχει επιφέρει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την πρόκληση μίας τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News