default-image

Εκατοντάδες τουρίστες έχουν αποκλειστεί στο Μπαλί

Κόσμος
Εκατοντάδες τουρίστες έχουν αποκλειστεί στο Μπαλί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες τουρίστες βρέθηκαν σήμερα αποκλεισμένοι στο Μπαλί, το πιο τουριστικό νησί της Ινδονησίας, μετά τη ματαίωση των πτήσεων της εταιρείας Tigerair Australia, η οποία κατηγορήθηκε από τις ινδονησιακές αρχές ότι παραβίασε τοπικό κανονισμό.

Έξι πτήσεις μεταξύ Αυστραλίας και Ινδονησίας σήμερα και αύριο Παρασκευή ακυρώθηκαν από την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία αναγκάστηκε να προχωρήσει στις πρώτες ακυρώσεις πτήσεων ήδη από χθες Τετάρτη, σημείωσε η Tigerair.

Οι σημερινές ακυρώσεις πλήττουν περίπου 700 επιβάτες, ενώ περίπου άλλοι τόσοι είχαν πληγεί χθες, σύμφωνα με την αυστραλιανή εταιρεία.

Η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του ινδονησιακού υπουργείου Μεταφορών να επιβάλει νέα διοικητικά κριτήρια για την πραγματοποίηση των πτήσεων μεταξύ του Μπαλί και της Αυστραλίας, διευκρινίζει η Tigerair σε ανακοίνωσή της.

Λόγω των νέων αυτών κανονισμών η αεροπορική εταιρεία δεν θα έπρεπε να έχει πουλήσει στην Ινδονησία εισιτήρια για τις πτήσεις της τσάρτερ. Μόνον στην Virgin Australia, την μητρική της Tigerair Australia, επιτρέπεται να πουλάει εισιτήριά της στην Ινδονησία, σύμφωνα με τους κανονισμούς.

"Όλες οι ξένες εταιρείες θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς αυτούς", επισημαίνει εξάλλου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Άγκες Σεμπάτζο σε ανακοίνωσή του, στην οποία προσθέτει ότι όλες οι πτήσεις της Tigerair Australia θα ακυρωθούν αν η εταιρεία δεν συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News