default-image

Τυνήσιος κατηγορείται για προσπάθεια στρατολόγησης τρομοκρατών

Κόσμος
Τυνήσιος κατηγορείται για προσπάθεια στρατολόγησης τρομοκρατών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την επιχείρηση Black Flag (Μαύρη Σημαία), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική Ιταλία, απαγγέλθηκε η κατηγορία στρατολόγησης μουσουλμάνων εξτρεμιστών στην φυλακή σε βάρος του 34χρονου Τυνήσιοτ Σαμπέρ Χμίντι.

Ο Χμίντι βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε ιταλική φυλακή, κάτι που σημαίνει ότι δεν συνελήφθη σήμερα, όπως είχαν μεταδώσει αρχικά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πριν συλληφθεί ζούσε στο Τσιαμπίνο, προάστιο της ιταλικής πρωτεύουσας.

Όπως έκανε γνωστό η ιταλική αστυνομία, ο Τυνήσιος είναι μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Ανσάρ Αλ Σαρία, η οποία ανήκει στο δίκτυο της Αλ Κάιντα και έχει αναπτύξει σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (Isis) στη Λιβύη.

Ο Χμίντι έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να στηρίξει εμπράκτως τους μουσουλμάνους τρομοκράτες πολεμώντας στην Συρία, απείλησε επανειλημμένα τους δεσμοφύλακες ότι «θα τους κόψει το κεφάλι, αν δεν κάνουν ότι τους ζητά» και φέρεται να προσπάθησε να στρατολογήσει μουσουλμάνους εξτρεμιστές μαχητές, σε πέντε διαφορετικές ιταλικές φυλακές.

Παράλληλα, μια άλλη έρευνα οδήγησε στην σύλληψη του Ιταλού πυρηνικού μηχανικού Τζούλιο Οκιονέρο και της αδελφής του Φραντσέσκα Μαρία με την κατηγορία της διαδικτυακής κατασκοπίας.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατάφεραν να συλλέξουν και να υποκλέψουν προσωπικά και απόρρητα στοιχεία που αφορούν τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον πρώην τεχνοκράτη πρωθυπουργό Μάριο Μόντι και πολλούς ιταλούς πολιτικούς.

Όπως διέρρευσε από τις έρευνες, οι δυο συλληφθέντες ζούσαν στην Ρώμη, αλλά επισήμως ως τόπο διαμονής είχαν επιλέξει το Λονδίνο. Για να μπορέσουν να υποκλέψουν εκατοντάδες απόρρητα στοιχεία, χρησιμοποιούσαν ειδικά λογισμικά.

Kύριοι στόχοι τους ήταν επίσης άτομα που δραστηριοποιούνταν στον χώρο των χρηματιστηριακών συναλλαγών, ενώ τα δυο αδέλφια διατηρούσαν και στενές επαφές με γνωστούς οικονομικούς μεσάζοντες και επιχειρηματίες της ιταλικής πρωτεύουσας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News