default-image

Συρία: 43 νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου κοντά στην Τουρκία

Κόσμος
Συρία: 43 νεκροί από έκρηξη αυτοκινήτου κοντά στην Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 43 νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην πόλη Αζάζ της Συρίας, επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στην τουρκική μεθόριο το πρωί του Σαββάτου.

Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά σε ισλαμικό δικαστήριο, στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών, και προκάλεσε το θάνατο και τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων.

Ανάμεσά στους νεκρούς είναι και έξι αντάρτες αλλά τα περισσότερα πτώματα είναι απανθρακωμένα και δεν είναι δυνατή η αναγνώρισή τους.

Η συγκεκριμένη πόλη έχει γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που επιδίωκαν να την καταλάβουν.

Σύμφωνα με έναν κάτοικο και με το Κέντρο Τύπου του Χαλεπίου, ο απολογισμός είναι 20 νεκροί.

Η Αζάζ είναι ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της συμμμαχίας αυτής που συγκεντρώνει μετριοπαθείς οργανώσεις ανταρτών, απολαμβάνει την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη και έχει απωθήσει τους τζιχαντιστές του ISIS από τη συνοριακή περιοχή.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε κυβερνητικό κτίριο της πόλης και ακούστηκε και πέραν της μεθορίου, στην τουρκική πόλη Κιλίς, στα νοσοκομεία της οποίας αναμένεται να μεταφερθούν τραυματίες.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πηγές του πρακτορείου, η επίθεση είναι έργο του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News