default-image

Διχάζει του Ρεπουμπλικάνους ο Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος
Διχάζει του Ρεπουμπλικάνους ο Ντόναλντ Τραμπ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι θέσεις που εκφράζει ο Ντόναλντ Τραμπ, εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, κατά των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διχάζουν τους ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι έτοιμα να του επιτεθούν αναφορικά με το σκεπτικισμό που εκφράζει στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες σχετικά με την εμπλοκή της Ρωσίας στις προεκλογικές ηλεκτρονικές υποκλοπές κατά του Δημοκρατικού Κόμματος και στελεχών του. Άλλα στελέχη συνιστούν μία πιο προσεχτική διαχείριση στην υπόθεση αυτή, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "The Washington Post."

Οι διαφωνίες που έχουν προκύψει εξαιτίας των διαφορετικών θέσεων κι απόψεων για το θέμα αυτό ενδέχεται να οξυνθούν καθώς το Κογκρέσο αρχίζει να διερευνά τις καταγγελίες της CIA αναφορικά με τη ρωσική εμπλοκή υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν στις ΗΠΑ, όπως οι Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Τζον Μακέιν και Λίντσεϊ Γκράχαμ, επιδιώκουν τον καταλογισμό ευθυνών στη Ρωσία αναφορικά με τις καταγγελίες εμπλοκής της στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ.

Ωστόσο, οι προσπάθειες αυτές, βρίσκουν εμπόδιο στη στάση άλλων γερουσιαστών που προτιμούν να περιμένουν προκειμένου να λάβουν γνώση για τις αποδείξεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Άλλα στελέχη συνιστούν στάση αναμονής μέχρι την επίσημη ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News